Samsun'da Canik Zabıta Müdürlüğü ekipleri, market ve toptancı yerlerinde rafları dolaşarak etiketleri inceleyip fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmek üzere denetim yaptı. Fiyat Etiketi Yönetmeliği ve Zabıta Yönetmeliği kapsamında tüketicinin korunması amacıyla yapılan denetimlerde market raflarını tek tek dolaşan ekipler, fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalışırken, etiketsiz ve ayıplı mal olup olmadığını kontrol etti.

ETİKETLER KONTROL EDİLDİ

Market stoklarının da kontrol edildiği denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırıldı, ancak fiyat tutarsızlığına rastlanmadı. Kontrollerde raflarında etiket bulunmayan marketlere ise tutanak tutuldu. Denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Canik Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Balcı, "Amacımız fahiş fiyatla satış ve stokçuluk yapılmasının önüne geçmek. Vatandaşlarımızın duyarlılığına da ihtiyacımız var. Vatandaşlarımız fiyatlarla ilgili olumsuz durumla karşılaşmaları halinde 'Alo 153' hattını arayabilir" dedi.

Marketlerde alışveriş yapan vatandaşlar da zabıta ekiplerinin denetimlerinden son derece memnun olduklarını belirterek, bu uygulamaların döviz kurlarındaki artıştan dolayı fırsatçılık yapan firmalara engel olacağını belirtti.