Sorarsanız bizim kimi tarihçilerimize ve de kimi siyasetçilerimize Osmanlıyı 'İttihatçı' denilen tayfa ya da çete ya da daha derini İttihatçıları maşa olarak kullanan Siyonistler, masonlar, kısacası bunların hepsinin de arkasında olan Yahudiler yıktı.

İttihatçılar ya da daha acımasız bir ifadeyle İttihatçı çeteler Makedonya dağlarından inip devlete el koydular ve altı asırlık koca bir imparatorluğu 1908 ile 1918 arasındaki on yılda, o kadar kısa bir zamanda yer ile yeksan ettiler.

Tarihin saptırılmasını bir kenara bırakarak yaklaşacağım konuya: Osmanlıya bundan büyük hakaret olmaz. Akşamdan sabaha kurulan bir gecekondu devleti mi ki Osmanlı sabahtan akşama da yıkılıversin? Üç beş çoluk çocuk mu kurdu ki üç beş çoluk çocuk(!) yıkıversin.

Selçuklu varisidir Osmanlı. İki asırlık Türk yurdudur Anadolu Kayı boyu geldiğinde. Uca yerleştirilirler. Uçta olmak zordur ama aynı zamanda avantajdır. Hem gazanın sevabını kazandırır insana hem de fetihlerin maddi zenginliğini ve o zenginliğin askeri gücünü. Muhteşem bir generaldir Ertuğrul oğlu Osman Bey ve ta Muhteşem Süleyman'a kadar takip eden ahfadı.

İki asırlık birikimin desteğiyle Söğütten 1299/1300'de yola çıkan beylik 1453'de devlete, 1526'da da imparatorluğa dönüşür. Osmanlının kurulması ve büyümesi nasıl asırlara sariyse yıkılması da aynı şekilde asırlara sari olmuştur. Kuruluşuyla Viyana'ya ilk gidişi arasında 229, Viyana'dan ikinci dönüşü ile hukuken değilse bile fiilen yıkıldığı 30 Ekim 1918 arasında da 235 yıl vardır.

Osmanlının yıkılışını Osmanlının zirveye çıktığı 16'ıncı asra taşımak ne Osmanlı'ya haksızlık olur ne de tarihi gerçeklere ters düşer. Osmanlıyı yücelten ve gaza ruhuyla Sakarya kıyılarından Tuna boylarına taşıyan ahlakın rüşvetle, entrikayla, hazinenin ve miri arazinin de devşirme devletliler ve köle cariyeler, hasekiler eliyle yağmalanması kepazeliği ne yazık ki Kanuni zamanında ve de sarayda başlar. Pargalı İbrahim ya da Damat Rüstem Paşa'nın mirasına bakmak yeter de artar kamu mülkünün nasıl yağmalandığını görmek ve anlamak için.

En büyük deniz zaferimiz Preveze ile ilk yenilgimiz İnebahtı arasında sadece 33 yıl vardır. Her bahar bir sel misali Avrupa'yı bir baştan bir başa çiğneyip geçen Akıncıların yarısının düşman topları ve kılıçları altında yarısının da Tuna'nın azgın sularında can verdikleri tarih 1595'tir ve bir koca ocağın kurumasının tek müsebbibi 'koca' lakaplı Sinan Paşa ve tek sebebi de paşanın para hırsıdır.

Osmanlının yıkılmaya başlaması zirveye çıktığı gündür. Ağacın kurdu içinde büyür ve ağaç içten çürür. Ve çürüme önce ahlakta başlar. Osmanlının akıbetini yaşamak istemiyorsak Osmanlı'dan ders almak zorundayız.