n

n

n En nihayet paralel yapı tabiriyle zikrettiğimiz malum oluşumun attığı mermi, sekerek kendini vurdu. Bunu paralel yapı dediğimiz camiada eski üst düzey imamların / ağabeylerin kopmalarından ve sonrasında yaptıkları açıklamalarından anlıyoruz. 17 Aralık hamlesinin asıl sebebi, hükümette istifalar zinciri oluşturup önce hükümeti sonra Başbakan’ı düşürmek idi. Ama tam tersi oldu, kendi içlerinden kopmalar yaşanıyor ve ardından dudak uçurtan itiraflar geliyor. Camiadan kopan eski camia imamı zikredilen bir kişinin medya aracılığıyla anlattığına göre paralel yapı piramit şeklinde ,Masonik bir yapılanmadan oluşuyor imiş. En altta her zamanki gibi ezilen, gayret gösteren emektar bir zümre yukarıya doğru ketumluğu artan ve en alttaki tabakanın hasılatını cömertçe harcayan hiyerarşik bir yapı varmış. Az çok tahmin ediyorduk ama itiraflar kendi içlerinden yapılınca; birtakım tanımlar daha iyi yerini buluyor. Bu haliyle sadece Masonik değil biraz da Vatikan vari bir yapı hatta Evangelizm benzeri ( belki de ta kendisi ) yani kıyamete yakın Hristiyan ve Yahudiliği birleştirmeye çalışan yapıya benziyor camianın iç örgütlenmesi. İslam bunun neresinde diye soracak olursak görüyoruz ki evrilmeye, çevrilmeye ve kullanılmaya her zaman müsait bir inananlar topluluğu murat ediliyor , FG ‘de Amerikalı Neo –conlar ve Evangelistlerin bu amacına uygun hizmet ediyor.

n

n İyi de piramidin en altında denilen ve halis niyetle, samimiyet ile çalışan ve bu güne kadar hem emeğini hem parasını sarf eden Müslüman kardeşlerimizin haletiruhiyesi ne olacak? Bunu düşünmek beni çok üzüyor. Yıllar önce dört çocuğunu dünyaya getirdikten sonra imam zannettiği eşinin aslında ajanlık yapan bir Yahudi olduğunu öğrendiğinde cinnet geçiren ve bunalımdan çocuklarını da kendini de öldürmek isteyen bir kadının haberini okumuştum. Bu durum bana bu haberi sıklıkla hatırlatıyor, gerçek bir hayal kırıklığı. Hayatında hayal kırıklığı yaşamayan hemen hemen yoktur. Sebebi ne olursa olsun hayal kırıklığı ağır bir travmadır. Hele hele imani, itikadi bir konuda yaşanan hayal kırıklığı,insanda ciddi ektiler yaratır.

n

n Yıllarca , “kozadan, kelebek “ çıkacağını umut ederek yaşıyorsunuz ama ortaya kocaman bir akrep peydahlanıyor. Ya da ne bileyim; gerçek olduğunu zannettiğiniz bir rüya yaşıyorsunuz, bir sabah gözlerinizi açtığınızda her şey sabun köpüğündeki pembe yansımalar gibi kaybolup gidiyor. Samimiyetle çarpan yürekler için bu durum ne hazin bir yüzleşme anı. Ben biliyorum; çünkü birçok kez hayal kırıklığı yaşadım. Şimdi , camia piramidinin alt tabakasındaki !! Mümin kardeşlerimi düşününce yüreğim bunun için burkuluyor. Böyle durumlarda en isabetli olan şey kalbimizin sesine kulak vermek ve oradan gelecek fısıltıyı duymaya çalışmak olacaktır sanırım. Çünkü tüm gerçekler ortaya çıktıktan sonra artık yanlışta ısrar etmek Müslümana yakışmaz. ALLAHÜMME SABİRİN.

n