Eren Erdem, düzenlediği basın toplantısında istihbarat raporu olduğunu söylediği bir belge gösteren 'Raporda 'DAEŞ terör örgütü Türkiye'de askeri bölgelere yönelik saldırı hesabı içindedir.' PYD'ye ait terör unsurlarının da böyle bir saldırı adına sızma yaptığı raporda vurgulanmış. Tarihi 20 Ocak 2016' dedi.

Raporda PYD mensuplarının sızma girişiminde olacaklarının yazdığını kaydeden Eren Erdem, '20 Ocak tarihli, aradan 17 gün geçiyor Ankara'da Genelkurmay'a birkaç metre, Meclis'e 5 dakika mesafede patlama gerçekleşiyor. Bu raporu yayınlayan ve bu rapor üzerinden askerlerimizi ikaz eden istihbarat, PYD'nin askeri birliklere yönelik saldırı yapacağını söyleyen istihbarat neden bir tedbir almamıştır. Birileri çıkıp 'zafiyet loktur' gibi laflar kullanacaklar. Kimseyi kandırmasınlar. İstihbarat teşkilatları muhalefet partilerini dinlemekten, muhalefeti gözetlemekten bu ülkeyi korumaya fırsat bulamıyor. Saldırı gerçekleşiyor, önce Twitter engelleniyor. Twitter'ı engelleyeceğine terörü engelle' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Charlie Hebdo saldırısı sonrası 'Siz bu insanları niye takip etmediniz, sizin istihbarat teşkilatınız çalışmıyor mu?' dediğini iddia eden ve konuşmasını dinleten Eren Erdem, 'Sayın Cumhurbaşkanının bu sözlerinin tamamen arkasındayım ve imzamı atıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerinin altına bu kadar içtenlikle imza atacağımı tahmin etmiyordum' şeklinde konuştu.