1985 yılında aile şirketi olarak kurulan Yılmaz Mobilya, geçen zaman içerisinde koltuk iskeleti üretiminden yatak odası takımlarına kadar birçok mobilya türünde üretim yaptı. Üretim faaliyetleri hakkında bilgi veren Yılmaz Mobilya İşletme Sahibi İsmail Yılmaz, "İşletmemiz babam ve amcamlarım tarafından kuruldu. İşe ilk olarak, koltuk iskeleti üretimi ile başladık. Daha sonra çekyat üretimi yaptık. 90'lı yıllarda yatak odası üretimine geçtik. Şu anda ise mobilya aksesuarlar, çalışma masaları, 2'li, 3'lü dolap çeşitleri ve oturma grupları üretiyoruz" dedi.

HAREKET NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ

Mobilya sektöründe yılların getirdiği birikimle üretim yaptıklarını belirten İsmail Yılmaz, "Sektörde nerede ihtiyaç varsa biz de fırsatları değerlendirerek o yönde üretim yaptık. Hareket nerede ise bir oradayız" diye konuştu. Toplamda 2500 m2'lik alanda üretim yapan Yılmaz Mobilya'nın, Samsun haricinde Tokat, Ordu, Giresun ve Trabzon gibi çevre illerde de satış ağı bulunuyor.

İHTİSAS OSB İSTİYORUZ

Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD) üyesi oldukları belirten Yılmaz Mobilya İşletme Sahibi İsmail Yılmaz, "Biz Samsunlu mobilyacılar olarak üretimimizi arttırmak ve satış ağımızı Karadeniz Bölgesi'nin dışına taşımak için ihtisas organize sanayi bölgesi istiyoruz. Tüm mobilya üreticilerinin bir arada olduğu bir sanayi bölgesi Samsun'un kazancına olacaktır. Şu an içinde bulunduğumuz dağınık görüntüden dolayı müşteri kaçırma olasılığımız artıyor. Üretim kapasitemizi arttırarak şehrimize ekonomik anlamda daha çok hizmet etmek istiyoruz ancak mevcut fiziki şartlarımız buna izin vermiyor. Mobilyacılara özel ihtisasa sanayi bölgesi kurulması durumunda daha çok üretim kapasitemizi arttıracağımız fiziki ortamlara kavuşmuş olacağız. Bu şekilde Samsunumuza daha iyi hizmet vereceğiz" şeklinde konuştu.