Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, ülkelere göre asgari ücretle alınabilen et miktarlarında ciddi bir fark olduğunu belirterek, tarım ve hayvancılık politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

MAHKUM EDER

İngiltere'de asgari ücretlilerin bir maaşıyla 300 kilo, Almanya'da 214 kilo, Yunanistan'da 171 kilo, Türkiye'de ise 40 kilo et alınabildiğini ifade eden Armutçu, "Şöyle tarafsız gözlüklerimizi gözlerimize takıp cüzdanlarımıza bir bakalım.

Eti ve samanı dışardan ithal etmenin bize faydasından çok zararı var.
Besici samanı pahalıya alıp, eti zararına veriyorsa; elbette bir gün tarım ve hayvancılık tamamen ölecektir.
Eğer bu ülkede tarım ve hayvancılık kendi kendine yeten dünya ülkeleri arasından, kendine yetemeyen ve ithal edip envanterde zarar hanesine geçmis ise bunun sebebi tarım hayvancılık politikalarının yanlış uygulanıyor olması. Yapılması gereken fiyatları düşürmek için ithalat yapmak değil, aksine ithalata sınır getirip tarım ve hayvancılığa teşvik vermek. Üretimin maliyetlerini en aza indirecek argümanlar üretmek

ve böylelikle üretimi ithal boyunduruğundan kurtarıp ihraç seviyesine çıkarmaktır.

Devletin, ülkedeki fiyat artışlarının sebebini üreticiye mal ederek pozisyon alması, ithalatla fiyatı dengelemeye çalışması, üreticiyi ve besiciyi felç edip yatağa bağlaması, üretimi tamamen durdurur.
Böyle bir uygulama ve yaklaşım bu ülke ve insanına fayda getirmez. Aksine esir ve mahkum eder" diye konuştu.