Geçtiğimiz aylarda faaliyete geçen Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Samsun Şubesi'nin, ilk genel kurulunda genç iş adamı Furkan Okudan başkan seçildi.

HAKKANİYET VURGUSU

Seçim sonrası dernek üyesi iş adamlarına seslenen Başkan Okudan, "Biz ASRİAD olarak, henüz çiçeği burnunda bir kurumuz. Ekonomik alanda faaliyet yapmaya odaklanmış durumdayız. Ama maalesef hakkaniyetin tesisi için güç gerekmektedir. Hem bu gücü yakalamak hem de bunun adil bir dağılıma sahip olmasını sağlamak amacındayız. Hiç şüphesiz bu meselelerin hem siyasal hem ekonomik hem de entelektüel boyutları vardır. Eksik bıraktığımız her alan, ayaklarımıza bağ olmaktadır" dedi.

ŞARTLAR KÖKTEN DEĞİŞİYOR

ASRİAD'ın ekonomik alanda var olmak, varlık üretmek ve hakkaniyete böylece destek olmak arzusunda olduğuna dikkat çeken Okudan, "Dünya ekonomisine yön verenler, reel sektörü de konsolide edecek bir finans kapitalizmi ile çok meşguller. Bugün yaşadığımız döviz krizi, bunun tipik bir yansımasıdır. Ama iyi biliyoruz ki ekonomik dengeler açısından kendimize bakmamız gereken yönler de çok. Ekonomide şartlar kökten değişiyor. Artık rekabeti de yeniden tanımlamak gerekecek. Üretim eski geleneksel hüviyetini çoktan değiştirmiştir. Hiç şüphesiz böyle bir arenada en klasiğinden fason üretim ile rekabette var olunabileceğini düşünmek hayaldir. Yarıştan kopmaktır diye düşünüyorum. Şehrimizde katma değer, istihdam üreticileri olarak; ekonomik ve sosyal alanlarla ilgili projeler üretmek aynı zamanda geliştirmek adına ASRİAD Samsun Şubesi çatısı altında buluşmuş bulunmaktayız' ifadelerini kullandı.