Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı tanıtım toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanı sıra iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada, Et ve Süt Kurumunun 10 kalem üründe yüzde 10 indirim yapacağını açıkladı.

GÜBREDE İNDİRİM

Gübre fiyatlarında da indirime gidileceğini ifade eden Pakdemirli, "Bugünden geçerli olmak üzere sıvı ve toz gübrelerde yaklaşık 35 eşit üründe yüzde 10 indirim uygulanacak" dedi.

MARKETLERDE 50 ÜRÜNDE İNDİRİM

Market zincirlerinin de indirime gideceğine işaret eden Pakdemirli, "Market zinciri sahibi firmalarımız bugünden geçerli olmak üzere 50 üründe 2 ay boyunca yüzde 10 indirim yapacak" diye konuştu.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM YOK

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na dair yaptığı açıklamalarda diğer başlıklar ise şöyle:

Yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak

İŞLETMELERE DESTEK

Çalışmalar kapsamında işletmelerin de destekleneceğini bildiren Albayrak, "İşçi çıkarmalarının önüne geçilmesi aşamasında işletmelerimize destek vereceğiz" dedi.

BANKA KREDİ FAİZLERİNE İNDİRİM

Kredilerini de değerlendiren Albayrak, "1 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere bankalarımız yüksek faizle kullandırdığı kredilerde yüzde 10 indirim yapacağını söyledi.

FIRSATÇILIKLA MÜCADELE

Albayrak, "Fırsatçılık ve stokçulukla etkin mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.