AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın, başlatılan enflasyonla mücadele programlarına destek çağrısında bulundu.
Türkiye'nin büyük bir ekonomik saldırı ile karşı karşıya olduğunu, döviz kuru üzerinden büyük oyunlarla ülkenin kıskaç altına alınmaya çalışıldığını belirten Yılmaz, ekonominin sağlam temeller üzerine kurulduğunu, topyekun mücadele ile bu sürecin başarı ile atlatılacağını söyledi.

KISKAÇ ALTINA ALAMAZLAR

Hükümetin ciddi hamleler gerçekleştirdiğini, üretimin artırılması, milli üretime yönelinmesi, tasarruf, yerli paralarla ticaret, iş dünyasına destekler, piyasanın rahatlatılması, halkın alım gücünün artırılması, diğer ekonomik önlemlerle mücadelenin sürdüğünü ifade eden Yılmaz, "En son açıklanan enflasyonla mücadele programı büyük ses getirdi. Herkesimden destekler geldi. Piyasayı, halkımızı rahatlatacak indirimler sektör temsilcilerinden gelmeye başladı. Bu konu milli bir duruşun, ortak hareketin el ele vermenin göstergesidir. Milli ekonomik mücadele döneminde hepimizin birlikte hareket etmesi şart. Türkiye'yi kıskaç altına almak isteyenler, bunu başaramayacaklarını halkımızın desteğiyle görecek" diye konuştu.

KARAMSARLIĞA KAPILMAYACAĞIZ

Türkiye'nin hızlı yükselişini, atılımlarını, güçlenmesini hazmedemeyen, rantlarının, çıkarlarının azaldığını görenlerin kirli oyunlarına bu ülkenin fırsat vermeyeceğini dile getiren Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Her alanda kazandığımız bağımsızlığımız bizim en büyük kazanımlarımızdır. Şu an tam bir ekonomik bağımsızlık için büyük mücadeleler veriliyor. Yeni ekonomik programlar ile hem ekonomimizin daha da güçlenmesi, hem de geleceğe sağlam adımlarla ilerlenmesi amaçlanıyor. Kimsenin ülkemizi ekonomik olarak da kıskaca alamaması için daha doğrusu her alanda tam bağımsız bir ülke için büyük çaba sarf ediliyor. Hiç bir algı operasyonuna, hamleye fırsat vermemeliyiz. Ülke olarak biz ne kadar el ele verirsek, bu süreçleri de geçmişte olduğu gibi en az kayıpla atlatırız. Devlet halkının yanında, halkı da devletinin. 2002 yılından bu yana ortalama yüzde 5.8, geçen sene yüzde 7.4, 2018'in ilk yarısında ise yüzde 6.3 oranında büyüyen bir ekonomiye sahibiz. Bu hangi sıkıntı olursa olsun Türkiye'nin en istikrarlı, güvenli, sağlam bir ekonomik alt yapıya sahip olduğunu gösteren büyük bir gelişmedir. Güven, istikrar ortamı ülkemizde hakimdir. Karamsarlığa ümitsizliğe kapılmayacağız. Enflasyonla, ekonomiyle topyekun mücadeleye destek demek Türkiye'nin kazanması demektir."