Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Havza Belediyesi'nin imzaladığı protokol çerçevesinde yapılan Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin tefrişat çalışmalarının başladığını belirtti. İkiz, tefrişat çalışmalarını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

11 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

İkiz Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin tefrişat çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete gireceğini belirten İkiz, ' Havza Termal Fizik Tedavi Hastanesi ve Uygulama Oteli'nin ilçeye kazandırılması için belediyeye ait Lokman Hekim Kaplıca İşletmesinin yerini ücretsiz olarak üniversiteye tahsis ettik. Bu tesis ilçemize hem turizm hem de ekonomik olarak önemli kazanımlar sağlayacak. 7 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip, 6 katlı otelin içinde otopark, termal havuzlar, fizik tedavi ve kür merkezi, 84 oda, spor ve egzersiz odaları, doktor odaları, lokanta ve toplantı odalarının yer aldığı yapı 11 milyon 500 bin liraya mal oldu' şeklinde konuştu.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

İkiz, 'İlçemiz için önemli bir yatırım olan bu merkez için Havza Belediyesi olarak elimizden gelen desteği verdik. OMÜ ile aramızda yapılan protokol ile belediyeye ait arazi bu iş için tahsis edildi. Bu merkez hizmete girdiğinde ilçemiz için termal sağlık merkezi olma yolu açılacak. Türkiye'de arkasında tek üniversite olan Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama Eğitim Merkezi ilçemizde olacak. Bu bizim için büyük avantaj. Havza olarak tarihi ve termal bir ilçe olmanın yanı sıra termal sağlık merkezi de olacağız. İnşaatı tamamlanan binamız OMÜ tarafından yapılacak tefrişat çalışmalarının ardından inşallah kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Aldığımız bölgelerimize göre hastane için yemek ihalesi de kısa sürede tamamlanacak. İlçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.