Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu 'İş'te Oyun' projesi Canik Kültür Merkezinde 17 ilçeden öğretmenlerin katıldığı programla uygulanıyor. Proje kapsamında öğretmenler bilgilendirilirken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta da oyunlara katıldı.

ELZEM BİR SİSTEM

Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu belirten Başkan Genç, 'Zengin bir medeniyet birikimine sahip, gelecekle ilgili hayalleri ve iddiaları olan, genç nüfusa sahip ülkemizin hedeflerine ulaşmasında en yardımcı etken insanı merkeze alan, kaliteli bir eğitim-öğretim sistemi olacaktır. Nitelikli, kendine özgüveni yüksek, tarihine değerlerine bağlı ve geleceği planlayan bir gençlik ülkemizin hedeflerini gerçekleştirmede en büyük gücümüz olacaktır' dedi.

HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYORLAR

İş'te Oyun projesiyle yepyeni bir eğitim modelinin ortaya çıktığını ifade eden Başkan Genç, 'Günümüz çağında her şey değişiyor. Değişime direnmek nafile bir çaba. Bu değişimin emarelerini eğitim sistemimizde de hissetmeye başladık. Örneğin; İş'te Oyun projesiyle ezbercilik sona eriyor. Öğrenciler eğitsel ve sosyal içerikli oyunlarla
derslerini isteyerek ve keyifle öğreniyorlar. Proje tüm okullara uygulandığında eminim ki istenilen sonuçlar elde edilecektir' şeklinde konuştu.

EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK

Eğitime her zaman destek verdiklerini belirten Başkan Genç, '2004 yılında göreve geldiğimizde 7 okulumuz vardı. Şimdi ise sağladığımız altyapı ve doğru planlama sayesinde 41 okulumuz var. Bu arsa temininin yanı sıra belediye olarak yaptığımız kütüphaneler, derslikler, konferans salonları ve okullarımızın çevre düzenlemeleri gibi çalışmalarımızla eğitime hep destek verdik. Çocuklarımızın geleceğinin şekillendiği bu eğitim yuvaları daha donanımlı, nitelikli olsun diye elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bunun yanında yaptığımız sempozyumlar, Samsunumuzun tarihini ortaya çıkardığımız kültür yayınlarımızla şehrimizin eğitim ve kültürel geçmişini ortaya çıkardık. Tüm çalışmalarımız daha bilinçli bir nesil için' sözlerini kaydetti.