Toplantının açılış konuşmalarını yapan Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Hayrul Kayar ve Kamu Gözetimi Kurumu Daire Başkanı Enver Genç, yapılan denetimlere ve eksiklilere dikkat çekti.

ÇÖZÜM ŞART

Oda Başkanı Hayrul Kayar, bağımsız denetim ile ilgili aksaklıkları dile getirerek, bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirtti. Kayar, ayrıca güncel meslek mevzuatı hakkında bilgilendirme yaptı. Kamu Gözetimi Kurumu Daire Başkanı Enver Genç ise konuşmasında oda başkanının dile getirdiği hususlar konusunda çalışma yaptıklarını belirterek katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Açılış konuşmalarının Ardından Kamu Gözetimi Kurumu Uzmanları Ali Kırıt ve Onur Aras sürekli eğitim ve yeni raporlama formatları ile ilgili sunum yaptı.

YOĞUN KATILIM

Toplantıya ayrıca VDK Grup Başkanı Hüseyin Öztürk, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, Samsun Defterdarı Hanifi Eraslan, Vergi Dairesi Başkan yardımcıları ayrıca Ordu SMMMO Başkanı Bahadır Baş, Çorum SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, Giresun SMMMO Başkanı Fikri Çalçalı, Amasya SMMMO Başkanı Mesut Yaşar Aksöz ve Sinop SMMMO Başkanı Ahmet Mahmut Buruk, çok sayıda bağımsız denetçi ve mali müşavir meslek mensubu katıldı.