AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan başkanlığında, Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, milli mücadelenin 100. yılı kutlamaları için Ankara'da bir dizi görüşmeler yaptı. Karaaslan başkanlığındaki heyet bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir araya gelerek çok önemli kararlar aldı.

GURURLANACAĞIMIZ ETKİNLİKLER

Açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 'Milli mücadelemizin 100. yıl kutlamaları için ilk andan itibaren Genel Başkan Yardımcımız ve Samsun Milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan hanımefendi ile istişare içerisindeyiz. 100. yıl kutlamalarını milli mücadele ruhumuza, ülkemize ve Samsunumuza en güzel yakışacak ve gururlanacağımız bir şekilde yapmak için Milli Mücadelenin 100.yılı kutlamalarının Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde yapılmasını arzu ettik. Genel Başkan Yardımcımız, Valimiz, milletvekillerimiz ve bizlerin bu ortak arzusu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beye arz edildi. Cumhurbaşkanımız milli mücadelemizin 100. yıl kutlamalarını himayelerine almıştır, kendisine sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz' şeklinde konuştu.

HAZIRLIKLARA BAŞLADIK

Bu müjdeli gelişmenin ardından Ankara'ya gittiklerini ifade eden Başkan Şahin, 'Genel Başkan Yardımcımız ile birlikte Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımız Prof. Dr. Fahrettin Altun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir araya gelerek, çok önemli görüşmeler yaptık. Milli mücadelemizin başladığı Samsunumuzda 100. yıl kutlamaları kapsamında hazırlıklara başladık. Neler yapılacağı konusunda görüş alış verişi yaptık. Komisyonların kurulmasına karar verdik. Bu güzel görüşme ve sonuçlar için Karaaslan'a teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımız, Kültür ve Turizm Bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

HEP BERABER 19 MAYIS 2019

Şahin, açıklamalarını şöyle tamamladı: 'Samsun olarak hep beraber olacağız. Valimiz, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, OMÜ ve Samsun üniversitelerimiz ile üniversitemizin güzel sanatlar fakültesi, ilçe kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, il ve ilçe protokollerimiz, siyaset kurumları, resmi kurum ve kuruluşlar, il ve ilçe müdürlüklerimiz sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlarımız, basınımız ve toplumumuzun her kesimi ile milli mücadelemizin başlangıcının 100. yılına birlikte hazırlanacağız.'