Çok önce başlamıştım şiir ya da nesir karalamaya, daha lise birinci sınıftaydım ilk şiirimi yazdığımda. Ve o şiirler lise ikinci sınıftan üçüncü sınıfa geçtiğim yaz ilk defa bu kentte, rahmetli Ziya Zeren amcanın Demokrat Canik Gazetesi'nde yayınlandı. Ben profesyonel gazeteciliğe de 1 Ocak 1969'da bu kentte, Türk Haberler Ajansı'nda adım attım. Şimdi yeni bir sorumlulukla yine karşınızdayım. Allah utandırmaz inşallah…

Birkaç gün önceki yazımda da belirttim, işim, daha doğrusu ekip arkadaşlarımızla birlikte işimiz hem kolay hem zor. Kurumsal bir yapıda görev aldım, bu açıdan bakınca oldukça kolay. Ama o başarıyı sürdürmek de oldukça zor. Sizlerin duası ve aynı zamanda hem eleştirisi hem önerisi ve tabii dost desteği ile ulaşılmaz bir hedef de değil.

Yeni muhabirler ve yeni kalemlerle zenginleşiyor kadromuz. Spor sayfalarına atılan imzaları biliyorsunuz. Hepsi sahasının uzmanı ve hepsi bu kentin bilinen, sevilen, sayılan insanı. Ne birilerinin adamı ne birilerinin düşmanı; bu kentin sevdalısı ve sporun adanmış kalemleri. Üç yeni arkadaşımız daha katılacak aralarına önümüzdeki haftadan itibaren. H. Cem Keskin, Kenan Kayıkçı ve Turgay Saat futboldan ayrım olarak yelken, yüzme, atletizm ve atıcılık dallarındaki haber ve yorumlarıyla sizlerle olacaklar.

Çok zengin bir köşe yazarı kadrosuyla karşınızda olacağız yeni yayın dönemimizde. Kaliteleri ve karakterleri tartışılmaz mevcut kadromuzu bu kentin, bu ülkenin ve özellikle de akademi dünyasının çok yakından tanıdığı güçlü ve saygın kalemlerle takviye ediyoruz. Birbirinden önemli isimler -sağ olsunlar- kırmadılar bizi, aramıza katılmayı kabul ettiler. Pazartesinden itibaren güçlü kalemlerle yepyeni bir gazete sunmaya çalışacağız sizlere.

Sadece haber ve köşe yazılarıyla yenilenmiyoruz, aynı zamanda Haber Medya Satış ve Pazarlama Müdürlüğü'nde de yeni bir yapılanma gerçekleşiyor. Bize ciddi katkılar veren Sevgili Mehtap Yeşilbaş görevini Sayın Mehmet Ali Yelkovan'a devrediyor. Mehmet Ali Yelkovan'a 'hoş geldiniz' diyor, Mehtap Hanım'a yeni hayatında başarılar diliyorum.

Bu gazete bizim değil sizin. Siz olmazsanız biz olmayız, olamayız. Her şey bu kent, bu ülke, bu millet için… Kısacası sizler için. Lütfen bizi izlemeye devam ediniz efendim.