Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TESK Genel Kurulu'nda ifade ettiği ve yatırımların ertelenebileceği yönündeki açıklamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

OLUMSUZLUKLARI VARDI

Özellikle Samsun'da yapılması planlanan şehir hastanesi ile ilgili yatırımın durmasını belirli gerekçelerle olumlu bulduklarını ifade eden Erkan, "Türkiye'nin içinden geçtiği ekonomik zorluklar, başlanmayan yatırımlarla ilgili durdurma kararını getirdi. Cumhurbaşkanı bunu dile getirmişti. Bu karardan sağlıkla ilgili olanlar da etkilendi. Son 2-3 yıldır gündemde olan, bazılarında faaliyetlerin başladığı ve bize göre pek çok sorun barındıran şehir hastanesi kısmı bizi ilgilendiriyor. Şehir hastanesi yatırımının da bekletildiğini duyduk. Bu hastanelerle ilgili olumsuzluklardan hep söz ediyorduk. Kriz belki ülkemiz için kötü bir şey ama sözünü ettiğimiz gerekçelerden dolayı bu yatırımın durdurulmasının, bir artı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

ANLAYIŞ SORUNU VAR

Sağlık hizmetlerinde 'anlayış' sorunu bulunduğunu öne süren Erkan, "Bizim için aslında yaklaşım önemli, ama hükümetin bir yaklaşım değişimi yaşamadığını da görüyoruz. Yine piyasacı, yine sağlık hizmetlerini pahalı veren, yine çalışanların çalışma koşullarının, özlük haklarının, ekonomik koşullarının kötü olduğu ortam hala var. Yatırımlardan da daha önemli olan aslında bu. Bu yatırımın durması aslında kamu yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Halk sağlığı için kürek çekecek bir yapının ayakta kalması gerekiyor. Bu da kamudur. Türkiye'deki şehir hastaneleri yatırımları tamamlanmış olsaydı, kamu ayağı tamamen ortadan kalkmış olsaydı, belki de ilerleyen aşamalarda sağlık hizmetinin sunulmasında ciddi sorunlar yaşanacaktı. Bu krizden almamız gereken aslında en büyük ders bu" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU