KAZANAN KIZLAR

Samsunspor teknik heyeti ve futbolcuları 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Piazza AVM'nin düzenlediği etkinliğe katıldı. AVM'nin buz pistinde düzenlenen etkinlikte Samsunsporlu oyunculardan Berat Boz, Enes İslam İlkin ve Furkan Yıldırım ile Canik Belediyespor Bayan Basketbol Takımından Deniz Çolakoğlu, Candide Öztürk, Nicole Romeo, Melisa Can ve Betül Kutlu ile hem basketbol hem de futbol maçı yaptı. Kadın basketbolcular, erkek sporcuların karşısına çıktıkları basketbol maçını 11-6, futbol maçını da 5-1 kazandı.

ÖZEL GÜNE DİKKAT ÇEKTİLER

Karşılaşmanın ardından konuşan Canik Belediyespor Basketbol Takımı'nın sporcuları, kazanmanın her zaman güzel olduğunu belirterek, önemli olanın ise Dünya Kız Çocukları Günü'ne dikkat çekmek olduğunu ifade ettiler.
Organizasyona Samsunspor teknik kadrosu ve oyuncuları tam kadro katılırken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'te sporcuları tebrik etti.

ONLAR ANNE ADAYI

Etkinlikte konuşan Başkan Genç,' Kız çocuklarını doğru yetiştiremeyen, onları ihmal eden toplumların gelecek iddiası yoktur. Toplumu yönlendiren, inşa eden kadındır. Her kız bir anne adayıdır, kadındır. Eğer kızlarımız bilinçli ve donanımlı olursa, yarın toplumda güçlü anneler olur. Güçlü anneler güçlü toplumları meydana getirir. Bu bilinçle geleceğe bakmalıyız' dedi.

Salim YILDIZ