STADA GELMEYEN VAR

Yılport Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Aydın, Haberaks TV ekranlarından yayınlanan 'futbol55' programından birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Kulübün sadece saha sonuçlarıyla gündemde olması mantığının değişmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, yönetim olarak birçok alanda camiayı ayağa kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. Aydın, "Nüfusu 1.5 milyona dayanan Samsun'da yeni statta maç izlememiş taraftarımız var. Hedeflerimizden birisi herkesin bu stada gelmesini sağlamak. Sezon başı 'Biz omuz omuza verdiğimizde, bir şehir gelir arkamızdan' sloganıyla yola çıktım. Hakikaten böyle. Gaziantep maçı için de 'Samsunspor'un Yanında Ol' diye kampanya başlattık. Bu kampanyaya belediyeler ve kurumlar ciddi destek verdi. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

YETERLİ DEĞİL

Aydın, şöyle devam etti: "Kulübü tüm anlamda değerlendiriyoruz. Sadece futbol takımı olarak değil, kurumsallaşma, tesisleşme ve altyapı gibi birçok alanda çalışıyoruz. Geçen yıl kulüp kayyuma kaldı, tarihinde ilk defa küme düştü. İsmail Uyanık başkan çok büyük bir risk alarak buraya geldi. Hayatının en önemli yıllarını bu mücadelenin içinde veriyor. Sendromlar yaşamış bir kulübü tekrar geri döndürecek noktaya getirmek hamlesi çok önemliydi. Kulüpte şu anda her şey daha iyiye gidiyor. Markayı yeniden ayağa kaldırmak için büyük özveriler gösteriyoruz. Yönetim olarak her şeyin en iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Ancak tüm bunlara rağmen bin küsür parça lisanslı ürün, 4-5 bin seviyesine bile ulaşmayan kombine sattık. Bu sayılar yeterli değil. Ama eleştirmeye gelince herkes eleştiriyor."

55 TL'DEN KOMBİNE

"Kadınlara ve çocuklara 55 TL'den kombine bilet satıyoruz, amatör sporcuları ücretsiz stadımızda ağırlıyoruz. Okullarla işbirliği yapacağız. Amacımız şehirle yeniden işbirliği yapabilmek. Bu saydığım bir çok şeyi doğru yaparken, şampiyon olamazsak İsmail Uyanık yönetimi başarısız mı görülecek? Sadece saha sonuçlarına odaklanıldığı zaman ne tür kötü sonuçlar olduğunu geçmişte gördük. Biz geçen yıl sadece saha sonuçları nedeniyle düşmedik. Başımızda yönetim yoktu. Tamam kayyum heyeti çok değerli isimler, hepsini çok seviyoruz ama işleri bu değil. Biz buraya bir yönetim bile bulamadık. Puanlarımız gasp edilirken sesimizi çıkaramadık. İsmail Uyanık başkanken kim bize bunları yapabilir. Bunun için değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Samsunlu futbol severler takımını desteklemeli."

YURT DIŞINDA FUTBOL OKULU

"Yılport Samsunspor projesi büyük bir proje. Yurt içinde ve dışında bir çok futbol okulu açılacak. Çok detaylı bir çalışma yapılacak. Dünya futbolunda altyapının ne kadar önemli bir yer teşkil ettiğini anlıyoruz. Spor okulları açılacak ama yerler belli değil. Samsun'daki tüm amatör kulüpleri kucaklayacağız. Samsunspor Store ve web sitesi konusunda hazırlıklarımız var. Ürünleri tamamlamaya çalışıyoruz. Mevkileri belirlemeye çalışıyoruz. Hazırlığımız var ama sonuç elde edemedik. Statla ilgili bir çok soru geliyor bizlere ama stat henüz Samsunspor'un olmadığı için bir şey yapamıyoruz. Kiralama işlemi bittikten sonra orayla ilgili de ciddi çalışmalar yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı Samsun'a bir çok tesis kazandırdı ama futbol için maalesef tesis yok. Yönetimin önceliklerinden birisi bu."

TESİSLEŞME ÖNEMLİ

"Sadece Samsunspor için değil diğer amatör kulüpler için de tesisleşme hamleleri yapmalıyız. Şehirdeki futbol adamları da bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Altyapıdaki birinci önceliğimiz A Takım'da oynayabilecek oyuncu yetiştirmek. Onların profesyonel olmasını sağlamak. Altyapıda bir revizyon başlattık ve devam edecek. Hakkı Bayrak hocanın gelişiyle de sınırlı olmayacak. Yine sizin gazetenizde haberi çıktı, Avrupa'yla sürekli etkileşim halinde olarak oradan da yabancı futbol adamlarıyla altyapı planı hazırlayacağız. Altyapı için 20 yılı düşünerek bir plan ortaya koymalıyız. Bunun birinci adımı tesisleşme olmalı. Samsunlu sporseverler her hafta Atakum Stadı'nda maç oynayan altyapı takımlarına destek vermeli. Onları izlemeli. Bu da altyapı gelişimi için çok önemli. Hedefimiz çok projemiz çok tek isteğimiz saha odağından çıkarak büyük fotoğrafa bakılması. Büyük fotoğraf her geçen gün daha da aydınlanıyor."