Haberaks TV'de Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, enflasyona karşı alınan tedbirleri değerlendirdi.

KALICI TEDBİR YOK

Hancıoğlu, iktidarın kriz olup olmadığı konusunda kafasının karışık olduğunu öne sürerek, "Kriz; çarşıyı, pazarı ve piyasaları vurdu. Hazine Bakanı, büyük patronları kürsüye çağırıp nelerde indirim yapacaklarının taahhütlerini aldı. Yani enflasyon sepetindeki ürünlerde indirim dayatıldı. Temel ürünlerde fiyat artışları ertelenip bu yolla sorun kontrol altında tutulmak isteniyor. Kalıcı tedbir yok. Girdilerde gerekli destek ve indirimler yok. Üretim maliyetlerinin nasıl aşağı çekileceği döviz kurunun nasıl düşürüleceği yok" şeklinde konuştu.

BEDEL ÖDERİZ

Baskıyla fiyatların indirilerek enflasyonun yüzde 20'lerde tutulmaya çalışıldığını savunan Hancıoğlu, "Bu tutum daha ağır faturalar çıkaracak. Ötelenen bu zamların yıl sonunda katmerli bir biçimde geleceğini hepimiz biliyoruz. Kriz çığırtkanlığı yapmıyoruz. Acil tedbir alınmazsa vatandaşımız da ülkemiz de büyük bedeller öder. Ortak akıl yürüterek Türkiye'yi krizden çıkaralım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Pirsu DÜZGÜN