Samsun'da vatandaşlar, 10 Ekim 2015'te Barış Mitingi'nde yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri andı. İlkadım Süleymaniye Geçidi'nde toplanan DİSK-KESK-TMMOB-TTB üyeleri ve çok sayıda katılımcı, "10 Ekim'i unutma, unutturma", "Suruç için adalet, Ankara için adalet" sloganları attı.

İSYANIMIZ BÜYÜYOR

Grup adına konuşan KESK Samsun Şubesi Dönem Sözcüsü İsrafil Şahin, " 'Barış, hemen, şimdi' diyerek Türkiye'nin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingimize savaştan beslenen karanlık odaklar katliamla cevap verdi. Yüreği insan sevgisiyle ve barış özlemiyle dolu 103 arkadaşımız yaşamını yitirdi. Yaşanan bu büyük katliamın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Acımız kadar öfkemiz de tazeliğini koruyor. Gerçek katiller dışarıda gezdiği için isyanımız her gün biraz daha büyüyor" sözlerini kaydetti.

HESAP VERECEKLER

Siyasi iktidarın konuyla ilgili tutumunu ve yargı sürecini eleştiren Şahin, "Yargı süreci hızla bitirilmek istendi. Yargının tutumu ve açıklanan karar katliamın gerçek faillerinin kimler olduğuna dair kuşkumuzu daha da büyüttü. Duruşmalarda yaşananlara, siyasi iktidarın ve mahkemenin tavrına bakıldığında davanın birkaç tetikçinin, yardım ve yataklık edenlerin çeşitli cezalarla sonuçlandırılması üzerine kurgulandığı anlaşılıyor. Karar da buna uygun olarak verildi. Katliam sonrası anket yapıp oylarının ne kadar arttığını araştıran ve büyük bir aymazlıkla TV'lerde açıklayanlar, halklarımıza hesap vermedikçe öfkemiz de, acımız da dinmeyecek" ifadelerini kullandı.

SÖZ VERİYORUZ

Katliamın tüm sorumluları yargılanana kadar öfkelerini diri tutacaklarını vurgulayan Şahin, "Barış karanfillerimize ve ailelerine verdiğimiz sözü 3. yıldönümü vesilesiyle bir kez daha yineliyoruz: Barış özleminiz yerine gelinceye kadar mücadelemiz bedeli ne olursa olsun devam edecek. Gerçek katiller ortaya çıkarılıncaya ve gerçek adalet yerini buluncaya kadar and olsun ki durup dinlenmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz, yılmayacağız. Affetmeyeceğiz, unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR