İYİ Parti'nin 30 Mayıs 2018 tarihinde Ankara'da gerçekleşecek aday tanıtım toplantısına giderken İYİ Parti Samsun heyeti, Kırıkkale'de kaza geçirmiş, kazada İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü ve Milletvekili Adayı İbrahim Özyer ağır olmak üzere toplam 6 kişi yaralanmıştı. Süslü, aradan geçen 5 ay sonrasında ilk defa kameralar karşısına geçti ve hastanenin yönetim ofisinde görevini Recep Güleroğlu'na devretti. Devir teslim törenine katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Süslü'nün artık 'onursal başkan' olduğunu söyledi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı toplantıda, Süslü'nün doktoru Orhan Akdeniz tedavi süreciyle ilgili bilgilendirmede de bulundu.

6 AYA KALKMAK İSTİYORUM

Basın mensuplarının ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Süslü, "Talihsiz bir kaza yaşadık. Bu kaza neticesinde üç kere 'Sabaha çıkmaz' dediler. Ama bugün, bu şekilde karşınızdayım. Allah nasip ederse, doktorumun da desteğiyle 5-6 aya ayağa kalkmak istiyorum. Bununla ilgili de çok büyük bir problem görünmüyor. Bu şehrin il başkanlığı maalesef yatarak yapılamıyor. Bir devir teslim gerekiyordu. Genel merkezimizin oluruyla, bizim de önerimizle Recep Güleroğlu ağabeyimiz il başkanı oldu. Çok zor bir görevi devraldığını düşünüyorum, ona müteşekkirim" diye konuştu.

ACIDAN KALAN MÜKAFAT

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başlattığı iyilik yolculuğunda Süslü'nün büyük payı olduğunu ifade ederek, "Biz bugünlere onun gücü, imanı ve basiretiyle geldik. Şimdi aynı imanın en kısa zamanda kardeşimi ayağa kaldıracağına yürekten inanıyorum. Onu çok iyi tanıyorum. O artık İYİ Parti Samsun'un onursal il başkanı. Buraya gelmeden önce sayın Meral Akşener ile görüşüp, 'Genel merkez adına Ömer kardeşimize hediye götüreyim mi?' diye sordum. O da, 'Sen oğluma selam söyle, hediyesini ben götüreceğim' dedi. Ömer, bize yaşadığımız acıdan kalan mükafat' ifadelerini kullandı.

EMANETEN GÖREV

Süslü'nün yakında ayağa kalkacağını söyleyen İl Başkanı Recep Güleroğlu, "Ömer bizim hem başkanımız hem de kardeşimiz. Ağabey-kardeş hukukumuz hep vardı ve olacak. Bu göreve gelmemi kendisi rica ettiği için kabul ettim. Bu göreve emaneten geliyorum. İnşallah çok kısa zamanda ayağa kalktığında emaneti ehline teslim edeceğim. Bu sürecin bir an evvel gerçekleşmesi için de Allah'a dua ediyoruz. Hem onursal hem de gönüllerimizin başkanı. Yaptığı hizmetler asla unutulamaz" sözlerini kaydetti.

CİHAZLARLA YÜRÜYOR

Süslü'nün doktoru Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Orhan Akdeniz de, tedavi süreciyle ilgili bilgi vererek, "Ömer Bey geçirdiği kazada boynunda 5. ve 6. kemiklerinde kırık oldu. Daha sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başarılı bir ameliyat geçirdi. Bize rehabilitasyon amacıyla 1.5 ay önce geldi. Robotik rehabilitasyonla ona zarar vermeden ayağa kaldırmaya başladık. Şu anda 90 derece dikleştirerek, cihazlar yardımıyla yürüyebiliyor. Sonrasın oturtmaya çalıştık ve başardık. Bundan sonraki amacımız; tek başına ayağa kaldırmak. Bu uzun soluklu bir mücadele' şeklinde konuştu.

Zerrin SOMUNCU