MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunun Perşembe günkü oturumunda gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BU ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

Geçtiğimiz günlerde Bağdat'tan yurda dönüş yapan çocukları hatırlatan Usta, 'IŞİD'e katılan bazı Türk ailelerinin çocukları getirildi. Bağdat'ta yetimhanede kalan çocuklardı. Ancak bunların dışında, 215'i 3 yaş altında, 213'ü de 3 yaş üstünde olmak üzere toplam 418 çocuğumuz yine Bağdat'taki alıkonma kamplarında bulunuyor. Bunların diğerlerinden farkı, bunların yanında annelerinden veya babalarından birinin olması. Ancak biz biliyoruz ki, bizim de takip ettiğimiz, benim hemşehrim olan 2 çocuk daha vardı, onlar hem annesini hem babasını kaybetmiş. Ancak bu çocuklar hala alıkonma kampında. Bu çocuklarımızın da yine bu 17 çocuğumuz gibi Türkiye'ye getirilmesine yönelik diplomatik çalışmaların en hızlı şekilde yapılması lazım. Nihayetinde, annesi babası suç işlemiş olsa da bu çocuklar bizim çocuklarımızdır, çocuklarımızı toplumumuza kazandırmamız lazım. Anneanneler, babaanneler sürekli bize müracaat ediyor çocukların Türkiye'ye getirilmesi için. Ben bu vesileyle bu başarılı operasyondan dolayı Bağdat Büyükelçimizi de tebrik etmek istiyorum' şeklinde konuştu.

ÖZÜR DİLENMESİ GEREKİYOR

Bir televizyon dizisinde Çerkezleri ve Çerkez kadınlarını aşağılayıcı bazı sözler sarf edildiğini belirten Usta, 'Sosyal medya bu konuda bir hassasiyet gösterdi. Bu tür ayrıştırıcı dilden televizyon dizilerinin uzak durması lazım. Bunun haricinde, televizyon dizilerinde çok ciddi problemler var, bunları daha önceden burada gündeme getirdik. Türk ahlakına, örfüne, adetlerine uygun olmayan bir kısım meseleler de var. Ama onun dışında, böyle bir grubu veya milletimizin şerefli bir üyesini, bir kesimini de bu şekilde tahkir edici sözlerin hiçbir şekilde olmaması lazım. Bu anlamda da özür dilenmesi gerektiğini düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

TAŞERONLARA KADRO VERİLDİ ANCAK

Usta, taşeronlara ilişkin kadro verildiğini ancak bir kısım mağduriyetlerin olduğunu ifade etti. Bazı alım ihaleleriyle, insan gücü ihalesi ile makine ihalesinin aynı anda yapılmış olmasından kaynaklanan bir kısım sıkıntılar olduğunu aktaran Usta, 'Bu sıkıntıların aşılması lazım. Diğer arkadaşlara nasıl kadro verdiysek bunlar da, şoförler ve diğer yüzde 70'e takılan insanlar da bu kadroları hak ediyorlar' dedi. 4 Kasım kıstasının çok haksız bir uygulama olduğunu ifade eden Usta, yıllarca çalışmış olmalarına rağmen bir şekilde 4 Kasım'da veya sonrasında çalışmıyorsa bu insanların kadro alamadığını belirtti. Usta son olarak, '4 Kasım meselesini de buradaki mağduriyeti de giderecek yeni bir düzenleme yapılmasının ben çok önemli olduğunu, hem adalet açısından hem de bu anlamda insanlarımızın mağdur edilmemesi açısından önemli olduğunu ifade etmek istiyorum' sözlerini kaydetti.