CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, ekonomik sıkıntıların vatandaşın belini büktüğünü belirtti. Her kesimin bu durumdan etkilendiğini dile getiren Milletvekili Zeybek, tasarrufun tepeden başlaması gerektiğini ifade etti.

BÜYÜK KAYIPLAR OLDU

Vatandaşın zor durumda olduğunu ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 'Ülke ekonomisinde bozulmanın hissedilmeye başlanmasıyla; mal ve hizmet alımlarında fiyatların değişmeye başlaması sonucu sabit gelirle geçinen; emekli, memur, işçilerin ve çiftçilerin, üreticilerin gelirlerinde büyük kayıplar oldu. Ücretlerdeki erime insanların alım gücünü azalttı, açlık ve yoksulluk rakamları yükseldi. Son bir yıllık dönemde açlık sınırı yüzde 27 artış gösterirken aynı oranda yoksulluk rakamları da yükseldi. Piyasalarda güven havasının kaybolması ve döviz kurundaki hareketlilik sonucu birçok malın, hizmetin fiyatı değişti. Tüm bu olumsuzluklardan en fazla etkilenen düşük gelirle yaşamını sürdürmeye çalışan yurttaşlarımızın yanında esnaf ve sanayici oldu' şeklinde konuştu.

TOPLUM BÜYÜK SORUNLAR YAŞIYOR

'Fiyat artışları ve halkın alım gücünün azalması insanlarımızın çeşitli psikolojik sorunlar yaşamasına neden olmaktadır' diyen CHP'li Zeybek, 'Ülkenin değişik bölgelerinde yaşanan aile faciaları bunları açıkça gösteriyor. Bir baba öz evladının veya evlat baba ve annesinin canına kıya biliyorsa! Bunların altında çeşitli ekonomik ve ona dayalı psikolojik sorunların varlığının işaretlerini görüyoruz. Aile içi şiddetin artması sonucu boşanmaların çoğalması ve kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor olması toplumun ekonomik sıkıntılarla birlikte psikolojik sorunları da yaşadığını işaret ediyor. Üç gün önce, eşi tarafından sokakta bıçaklanan bir annenin cesedi üzerine kapanan, feryat eden çocukların durumuna ülke olarak şahit oluyoruz. Ülkeyi yönetenleri uyarıyorum! Halkın yaşamını, geçim koşullarını görünüz ve vakit geçirmeden vatandaşlarımızı rahatlatacak önlemler ve ücretlerdeki reel kayıpların önlenmesi için gerekli tedbirler alınmalı. Tasarruf yapılacak ise buna tepeden başlanılmalı ve halkın yaşamı ile örtüşmelidir. Dar gelirli yurttaşların tasarruf edebilecek durumları kalmadı' sözlerini kaydetti.