İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından yürütülen ve şehirlerin sorunlarının tespit edilip, çözüm önerilerinin sunulacağı 'İyilik Kervanı' çalışması için Samsun'a geldi. Dervişoğlu, İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında yapılacak çalışmaları anlattı. Toplantıya ayrıca, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Öz, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Eren, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, İYİ Parti Genel Merkez yöneticileri katıldı.

ARTIK MUHALEFET VAR

Hayatının en zor basın toplantılarından birisini yaptığını söyleyen Dervişoğlu "Çünkü bir kardeşimizi şehit verdik, bir diğer kardeşimiz de uzun süren yaşam mücadelesinden sonra yeniden aramıza dahil olmak üzere hayatla kavgasını sürdürüyor. Genel Merkezimizin sorunları yerinde tespit etmek, çözüm önerilerini de belirlemek üzere başlattığı 'İyilik Kervanı'nın Samsun ayağındayız. Bu zamana dek 62 ilin ziyaretlerini tamamladı. Hem de gittiğimiz yörelerde vatandaşın derdiyle hemdert, haliyle hemhal olmaya çalışıyoruz. Sadece Samsun'un merkezinde değil, ilçelerinde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir raporlama yapıp genel merkezimize sunacağız. Daha sonra oluşturulacak komisyonda çözüm önerileri projelendirilecek. Önümüzde yerel seçimler var, aday belirlemelere yönelik beklenti ve talepleri ölçüyoruz. Artık Türkiye'de bir muhalefet var" diye konuştu.

TASARRUFA SARAYDAN BAŞLASINLAR

Türkiye'nin zor günler geçirdiğini ancak bunun sorumluğunun kimse tarafından üstlenilmediğine değinen Dervişoğlu, "Ekonomik alanda kimine göre kırılma, kimine göre kriz, kimine göreyse sarsılma diye tanımlanan bir büyük sıkıntı ile karşı karşıyayız. Ülkede madem kriz yok, o zaman bu tedbirlere de ihtiyaç yok demek lazım. Tasarrufa başlayacaklarsa sarayın masraflarından başlasınlar" dedi.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ KABUL EDİLMEDİ

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ise Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarıyla alakalı Meclis'e bir araştırma önergesi verdiklerini ifade ederek, "'Ülkenin durumu ortada gelin bu problemlerle ilgili ortak bir komisyon kuralım. Bunu danışma şirketleriyle başarmak yerine, yüce parlamento çatısı altında çözüm önerileri oluşturalım' dedik. Ancak bu araştırma önergesine evet demek, kriz olduğu yönünde görüş beyan etmek demekti. İktidar partisi 'Türkiye'de ekonomik kriz yok' dedi ve önergemizi kabul etmediler. Bu tür meselelere ortak çözüm bulmak için iktidarın en ufak bir yaklaşımı yok" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU