Ekim 2003 tarihinde Atakum Belediyesi desteğiyle, Atakum ilçesinde kurulan İğne Deliği Gençlik Merkezi, gençlerin kendilerini gerçekleştirebilecekleri bir alan olarak faaliyetlerini sürdürmeye tam gaz devam ediyor. Bugün 15. yılını kutlamaya hazırlanan gençlik merkezi özellikle gençlerin; hem hizmet alabildikleri hem hizmet üretebildikleri, kendilerini ifade edebildikleri, yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri, kendilerine sosyal bir çevre oluşturabilecekleri, kendilerini ilgi alanlarında geliştirebilecekleri, farklılıklarla yaşama kültürünü deneyimleyebilecekleri bir alan olarak çalışmalar yapıyor.

FARKINDALIK YARATIYORUZ

TOG İğne Deliği Gençlik Merkezi Koordinatörü Oğuzhan Öztanır, İğne Deliği Gençlik Merkezi'nin gençlerin kendini gerçekleştirebilecekleri bir alan olduğunu ifade etti. Öztanır, 'Bir genç merkezimize gelerek Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası almak için düzenlediğimiz kurslara ya da kişisel gelişim kurslarına, atölye çalışmalarına katılabilir. Aynı zamanda gönüllü sosyal sorumluluk projeleri de yürütüyoruz. Gençler, çevresinde gördüğü sorunları kendi çözüm öneriyle birlikte yerel halkı harekete geçirerek etraftaki sorunları çözüyor. İmkanı kısıtlı bir köy okulunun baştan aşağı yenilenmesi de olabilir ya da etrafında gördükleri kadınlara yönelik bir şiddeti dillendirerek çözüme kavuşturuyorlar ya da Dünya Kız Çocukları Günü'nde farkındalık oluşturmak için bisiklet turu düzenliyoruz' ifadelerini kullandı. Öztanır, doğum günü ve kutlama programına herkesi davet ederek sürpriz konser ardından, yüz yüze kesin kayıtlar da gerçekleşeceklerini ifade etti.

384 KURS DÜZENLENDİ

Gençlik Merkezinde bugüne kadar 410 ulusal ve uluslararası proje, sanat atölyelerinden origamiye kadar farklı alanlarda 463 atölye çalışması, gençlerin ihtiyaçları özelinde 578 bilgilendirme çalışması, web tasarımdan kemana kadar çeşitli alanlarda 384 kurs düzenlendi. 15 yıldır, 17 bin 271 genç gönüllünün katıldığı 973 yerel çalışma ve 215 bin 110 saate ulaşılan 694 gönüllülük çalışmasıyla 23 bin yetişkine ve 18 bin çocuğa hizmet sağladı.