AK Parti'nin trafik kazalarını önlemeye yönelik hazırladığı ve trafik cezalarını artıran kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklife göre; kural ihlallerinde cezalar artırılacak, denetimler sıklaşacak. Düzenlemeyi değerlendiren, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Dursun Kavuran, amacın ceza yazmak değil, trafikte kurallara uyulmasını sağlamak olduğunu söyledi.

'DRİFT'İN CEZASI BÜYÜK

Kavuran, artık tüm emniyet güçlerinin trafik cezası yazma yetkisi olduğunu belirterek, "Yeni yasayla, kırmızı ışık ihlali ve trafikte cep telefonu ile konuşmanın cezası 235 lira olarak belirlendi. Makas atma ve egzoz bağırtma denilen eylemler bin 2 lira ile cezalandırılacak. El freni çekerek 'Drift' atmanın cezası ise 5 bin 10 lira" diye konuştu.

SAMSUN, PİLOT BÖLGE DEĞİL

Denetimler konusunda Samsun'un pilot bölge seçildiğine dair yanlış bir algı bulunduğuna vurgu yapan Kavuran, " Bu uygulamalarda Samsun pilot bölge seçilmedi, tüm illerimizde aynı durum geçerli. Arka koltukta oturan yolcular için emniyet kemeri zorunluluğu zaten vardı, artık bu konuda denetimler sıklaşacak. Hız limitlerine uyulmalı. Trafik kazaları, kazazedelerin kendilerinde ve ailelerinde çok yıpratıcı etkiler yaratıyor" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR