Toplum Gönülleri Vakfı ile Atakum Belediyesi işbirliği ile 2003 yılında kurulan İğne Deliği Gençlik Merkezi, 15. yaşını eski ve yeni gönüllülerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen törenle kutladı. İğne Deliği Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törene Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yanı sıra merkeze maddi ve manevi destek veren kuruluşlar, şirketlerin yöneticileri ve gençlik merkezi gönüllüleri katıldı.

PROJELER SÜRÜYOR

TOG İğne Deliği Gençlik Merkezi Koordinatörü Oğuzhan Öztanır, 'İğne Deliği Gençlik Merkezi gençlerin kendini gerçekleştirebilecekleri bir alan. Bir genç merkezimize gelerek Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası almak için düzenlediğimiz kurslara ya da kişisel gelişim kurslarına, atölye çalışmalarına katılabilir. Aynı zamanda gönüllü sosyal sorumluluk projeleri de yürütüyoruz. Gençler, çevresinde gördüğü sorunları kendi çözüm öneriyle birlikte yerel halkı harekete geçirerek etraftaki sorunları çözüyor. Bugün burada bizi yalnız bırakmadığınız için herkese teşekkür ediyorum" dedi.

DESTEK DEVAM EDECEK

Gençlere ve gençlerin projelerine büyük önem verdiklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Biz İğne Deliği Gençlik Merkezini 4,5 yıl boyunca izledik, destek verdik, katkı verdik. İğne Deliği Gençlik Merkezi çok güzel hizmet veriyor ama şartlar bu binayı ne kadar düzeltmeye çalışsak da burası pek düzelmiyor. Bunun için Oğuzhan beyle bir plan yaptık. Yeni bina yapımını belediyemizin 2019 faaliyet raporuna aldık. Burayı yıkarak sıfırdan Atakum'a yakışır bir gençlik merkezi yapacağız. Burası farklı konsepte geldiğinde fiziki mekan olarak şekil aldığında daha güzel hizmet verecek. Çünkü gençlik merkezi Atakum'u aştı, diğer çevre illerden de ciddi anlamda genç kardeşlerimiz rağbet gösteriyor. 15 yıldır emeği geçen bütün yöneticilerimize, gönüllü arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkürlerimi ediyorum. Yakın zamanda daha farklı projeleri de hayata geçireceğiz' ifadelerini kullandı.

Gün boyun süren çeşitli etkinliklerle kutlanan 15. yaş programı özellikle gençlerin verdiği konser davetlilerin beğenisini kazandı.