Samsun Aydınlar Ocağı tarafından düzenlenen "21. yüzyılda Anadolu'da Varolma Mücadelemiz" adlı konferans, Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

PARTİLER ÜSTÜ OLUŞUM

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar tarafından verilen konferansın açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Taner Tunç, "Kurulduğumuz 1991 yılından yılından beri Samsunumuzun sosyal ve kültürel dünyasına katkı veren yerli ve milli bir sivil toplum kuruluşudur. Birleştiricilik misyonuyla Türk milleti ve devletinin ilelebet yaşayabilmesi adına ulvi bir misyona sahiptir. Partiler üstü bir oluşumdur. Bölücü unsurlar hariç tüm siyasi kurumlara eşit uzaklıktadır. Amacı milli varlığımızı güçlendirme, milli kütlürü ve şuuru geliştirme olan ocağımız bu bilinçle faaliyetlerine devam etmektedir" diye konuştu.

BİZE DÜŞEN SAHİP ÇIKMAK

Türkiye'nin son zamanlarda silahlı terörün yanı sıra ekonomik teröre de maruz kaldığını dile getiren Tunç, "Güneyimizde bir terör koridoru ve buna mukabil terörist devlet kurma çabaları gözümüzden kaçmıyor. Dövizdeki spekülatif dalgalanmalarla ekonomimiz zaafiyet içine sokulmak isteniyor. Emperyal güçler tüm nüfuzlarıyla ve ve savaş entrümanlarıyla devletimizi ve milletimizi istedikleri çizgiye getirebilmek için büyük bir çaba sarf etmetedirler. Bu topraklarda bin yıldır varız ve varolmaya da devam edeceğiz. Burada var olmanın bedelini şehitlerimizin canlarıyla, kanlarıyla ödedik. Bize düşen bu emanete sahip çıkmaktır" ifadelerini kullandı. Açılış konuşmasının ardından Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar tarafından konferans verildi.

Barış BUDANOĞLU