Samsun'un İlkadım İlçesi İstasyon Mahallesi Çakmak Sokak'ta geçtiğimiz hafta, 43 yaşındaki Aşkın Pank, Erol T.'nin bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralı olarak 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisinde hayatını kaybetmişti.
Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli Erol T., cinayeti, eşine tevacüze kalkıştığı için işlediğini iddia etmişti.

"TECAVÜZ GİRİŞİMİ SOKAKTA MI OLUR?"

Bıçaklı saldırı sonucu ölen Aşkın Pank'ın acılı annesi Halime Pank, "Oğlum 15 gün önce cezaevinden çıkmıştı. Erol ile yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi. Eşine her zaman yenge diye hitap ederdi. Oğlumun birlikte olduğu kadına Erol, "Gel yemek yiyelim alkol alalım" diye mesaj atmış. Oğlum Aşkın da işyerinin önünden araba ile geçen Erol'u durdurarak bunu soruyor. Aradan 10 dakika geçtikten sonra oğlum dükkana yakın yerde sokak ortasında bıçaklanıyor. Tecavüz etmeye kalktıysa nasıl sokak ortasında bıçaklanıyor" dedi.

"KUMPAS KURDULAR"

Oğluna kumpas kurulduğunu söyleyen anne Halime Pank, "Erol, kendisini olaydan kurtarmak için, namusunu koruduğunu söylüyor. Böyle bir tecavüz girişimi olur mu? Benim oğlumun çıktığı kadına mesaj atmış, oğlum da işyerinin önünden araba ile geçerken, Erol'u durdurarak bunu sormuş. Burada ağız münakaşaşı yaşamışlar. Tecavüz sokak ortasında mı olur. Oğlumun çıktığı kadın neden eşine söylemiyor, bu mesaj olayını da oğluma söylüyor. İkisi birlik olarak oğluma kumpas kurup öldürdüler" diye konuştu.

"OĞLUMU NEDEN ÖLDÜRDÜ?"

Oğlunun 3 çocuğunun olduğunu da söyleyen Pank, "Erol ile yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi oğlumun. Oğlumu neden öldürdüğünü öğrenmek istiyorum. Bunun cevabını bekliyorum. Eşine tecavüz etmeye kalkıştığı için öldürdüğünü söylüyor. Bu kendisini kurtarmak için söylediği kocaman bir yalandır. Erol, oğlumun ekmeğini yiyin birisidir. Ama ne yazık ki, o kadınla kumpas kurup onu öldürdüler. Bunun peşini bırakmayacağım. Benim çocuğumu neden öldürdü, bunun cevabını istiyorum. Kimse benim oğlumu namus meselesinden lekeleyemez" şeklinde konuştu.

Bayram OK