Türk Kızılayı Bafra Şubesi, Maarif Hareketi kapsamında, Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan İsmet İnönü İlkokulunda, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini vurgulamak ve geleceğin kan bağışçıları olacak çocuklara örnek olmak amacıyla hazırlanan 'Kan Veren Can Verir Projesi' ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kan Bağışı programına, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Türk Kızılayı Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç, Türk Kızılayı Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Yaşar Temel Işık, Okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

HAYAT KURTARIR

Kan vermenin önemine değinen Türk Kızılayı Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç şu ifadelere yer verdi, "Kan vermek bir hayat kurtardığı gibi vücudumuzun da yenilenmesinde önemli faktör sağlamakta. Bugün binlerce kişi kan vermek için kan alım birimlerine gidiyor ve ortalama Türkiye'de her dört saniyede bir kan ihtiyacı oluyor' dedi.

YOĞUN KAMPANYA

Türk Kızılayı Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram ise, Bafra'da kan verme programlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Bu bağlamda bizlere destek olan Bafra Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ali Katipoğlu, okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve velilerimize sonsuz teşekkür ederiz' diye konuştu.

HERKES KAN VERMELİ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise, her bireyin kan vermesi gerektiğini bu bir sosyal sorumluluk olduğunu belirtti. Katipoğlu, "Bugün belki kan bize lazım değil ama yarın bizim de kana ihtiyaç duymayacağımız anlamını taşımaz. Kan vermek de hayat kurtarmak demek. Her bireyin muhakkak kan vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.