CHP Atakum ilçe binasında, Atakum Belediye Meclis Üyeliği'ne aday adaylığını açıklayan Ufuk Gürbüz, 'Yaklaşık çeyrek asırdır engellilerin hak arama, elde etme mücadelesinde bu birikim ve donanıma sahip olduğumu düşünüyorum. Bu nedenle yola çıktım' diye konuştu.

ENGELLİLER İÇİN MÜCADELEMİZ KOLAY GEÇMEDİ

Türkiye'de yaklaşık sekiz milyon, Samsun'da yüz altmış bin, Atakum'da on altı bin engelli insan bulunduğunu vurgulayan Gürbüz açıklamasını şöyle sürdürdü. 'Engelli insanlarımız yaklaşık aileleriyle birlikte iki katına çıkmaktadır. Engelli insanlarımız; özellikle şehir yaşamında kaliteli ve standart yaşamda bir sosyal sorun olarak karşımızda. Bugüne kadar benim de uzun yıllardır kurucu ve başkanlıkta bulunduğum bu mücadele de tabii ki belli bir yol aldık. Mücadelemizde kolay geçmedi. Buna da Samsun kamuoyu yakından takip etmiş ve bilmektedir. Ancak ne kadar engelli sivil toplum kuruluşları mücadelenin bir parçası olsa da bizzat söz, yetki ve karar noktasında olmadıkça sorunların çözümü eksik kalıyor. Hele hele bazen de yanlış politikalarla veya çalışmalarla geriye bile düşebiliyor. İşte bu noktada söz yetki karar aşamasında engellilerin, engelli ve ailelerin yaşam kalitesi ve standartlarında söz yetki karar noktasında temsilci olma düşüncesiyle aday oldum" sözlerini kaydetti.

OTURUM PARASIYLA BURS VERECEK

Ufuk Gürbüz, 1919 yılının 100. yılında gençlerin daha eğitimli olması ve bu nedenle 2019 yılında Atakum Meclis Üyesi olması halinde alacağı oturum paralarını ihtiyaç sahibi olan, engelli ve kız çocuğu önceliğinde üniversite öğrencilerine burs için kullanılmak üzere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Samsun Şubesine bağışlama sözü verdi.