Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Muhtar Gününde Canikli muhtarlarla bir araya geldi. Canik Kültür Merkezinde muhtarları ağırlayan Başkan Genç, ilçede yaptıkları değişim ve dönüşümle Samsun'un dönüşümüne katkı sağladıklarına ve bölgedeki diğer belediyelere örnek olacak çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti. Toplantıya Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanısıra, Canik Kaymakamı İzzettin Sevgili, Başkan yardımcıları, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç ve muhtarlar katıldı.

MUHTARLARA ÖNEM VERİYORUZ

Muhtarların gününü kutlayan Başkan Genç, "Bugünleri insanları bir araya getirmesi bakımından çok önemli buluyorum. Seçilmiş insanlar, milletin teveccüh gösterdiği insanlar bizim için önemlidir. Muhtarlık belediyecilikten daha eskidir. Muhtarın anlamına baktığımızda seçkin insan, seçilmiş insan anlamına gelmektedir. Toplumun en seçkin, güvenilir, sorunları çözebilecek insan demektir muhtar. Muhtarlarımızla 2004 yılından itibaren uyumlu şekilde çalışıyoruz. Muhtarlarımız bizim elimiz ayağımız. Belediye olarak muhtarlarımız için muhtarlık ofisleri yaptık. Bilişim çağında laptop bilgisayar vererek, muhtarlarımız arasında iletişim ağlarını kurduk. Muhtarlar Derneği binasını yaparak muhtarlarımızın rahatlıkla bir araya gelebilecekleri, toplantı yapabilecekleri, fikir alışverişi yapabilecekleri bir mekanı oluşturduk. Muhtarlarımızın bizim için lafta değil bizzat fiiliyatta önemli olduğunu gösteren bir belediyeyiz " diye konuştu.

HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

İlçenin geldiği noktayı örneklerle anlatan Başkan Genç, "Muhtarlarım Canik her alanda marka artık. İşte dün Kadınlar Basketbol Süper Ligi başladı. 7 sezondur Samsunumuzu en üst ligde temsil eden Samsun Canik Belediye Spor sezona galibiyetle başladı. Geçtiğimiz hafta sporcumuz Ali Topaloğlu Dünya Şampiyonu oldu. Biz down sendromlu çocuklarımızın evlerine kadar girmiş bir belediyeyiz. Engelli çocuklarımızın evlerine girerek, onları hayata bağlayan, onları Dünya ve Avrupa Şampiyonu yapan bir ilçe belediyesiyiz. Bugün Hasan Doğan Spor Salonumuzda binlerce gencimiz spor yapıyor, tiyatro ve müzik okullarımızda kendilerini geliştiriyor, gençlik merkezlerimizde geleceğe hazırlanıyor. Bunları 15 yıl önce söyleseydik herkes hayal olarak görürdü. Ama hayallerin olmadığı bir yerde gerçeklerin olamayacağını da bilmek zorundayız. Bütün bunları hep birlikte hayata geçirdik" sözlerini kaydetti.

BÜYÜK PROJELER DEVAM

Yapılan ve devam eden projeler hakkında da bilgi veren Başkan Genç, "Bu şehrin yıllarca arka bahçeliğini, hamallığını yaptı bu ilçe. Bugün ise büyük projelerle Samsun'u kendisine çekiyor. Bildiğiniz üzere Meşe Orman Park projemizin ilk etabını açtık. 2. ve 3. etabı hızla devam ediyor. Toptepe'de Sancaktepe projemiz devam ediyor. Bittiği zaman Samsun'u karşıdan gören yeşil alanları, yürüyüş yolları ile çok güzel bir sosyal tesis Samsunluların ve bölgenin hizmetine sunulacak. Oyuncak Müzemiz, 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzemiz, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi çalışmalarımız tamamlandı. Bu tesislerimizden vatandaşlarımız, çocuklarımız yararlanıyor, ancak daha resmi açılışı yapmadık. Köylerimiz başta olmak üzere 90'a yakın camimizin çevre düzenlemelerini yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Hanım konakları, sıbyan mektepleri, hayvan pazarları yaptık ve yapıyoruz. İlçemiz çok hızlı gelişiyor. Muhakkak ki eksikliklerimiz vardır, ancak bunları da hep birlikte gideriyoruz' şeklinde konuştu.