Tekkeköy Belediyesi tarafından hanımlara yönelik İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle ilçenin dört bir yanına açılan kurslar yeni döneme hazırlanıyor.

HER MAHALLEDE AKTİF KURS

Geçen dönem ilçenin neredeyse her mahallesinde farklı alanlarda kursların yürütüldüğüne dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Bu yıl İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile iş birliği içerisinde kurslarımızın sayısını daha da arttırarak eğitimlerimize devam edeceğiz. Hanımlar bu dönemde daha avantajlı çünkü ilçemizin dört bir yanındaki kurs merkezlerimize iki yeni tesis daha ekledik' dedi.

KURS MERKEZİ SAYISI ARTTI

Mevcut eğitim kültür merkezlerine yenilerinin eklendiğini söyleyen Başkan Togar, 'Bu yıl Kutlukent Bölgemizde ve Aşağıçinik bölgemizde iki tane hanımlar konağımızı hizmete açtık. Hanımların her türlü sosyal ve kültürel aktiviteleri, özel günleri, eğitimleri ve daha birçok faaliyeti için tam donanımlı iki tane daha mekanları oldu. Kutlukent Bölgesindeki Haymeana Hanımlar Konağımız ile Aşağıçinik Bölgemizdeki Zübeyde Hanım Hanımlar Konağımız dört katlı olarak inşa edildi. İçinde fitness salonu, kurs odaları, kafesi, özel günler için salonu ve kreşi bulunan tesislerimiz aktif olarak kullanılmaya başlandı. Bayanlar bu hanımlar konaklarımızda açılan kurslarımızda eğitimlerden yararlanırken çocukları da kreşte hem eğlenip hem öğrenecekler' diye konuştu.

HANIMLAR ŞANSLI

Kursların kazanımların yanında aile bütçesine önemli katkılar sağladığına vurgu yapan Togar, 'Halk Eğitim Kurslarımızda eğitim alan hanımlarımız çok şanslı. Kursiyerlerimizin kurs merkezlerimizde açılan kurslarda bir araya gelerek sosyalleşmesinin yanında sıkıntılarını paylaşarak çözümler üretiyor. Buralar birlik ve beraberliğin pekiştiği, dostlukların kurulduğu, evin yorgunluğunun ve günün stresinin atıldığı eğitim ve el becerileri kazanarak meslek edindikleri ve aile ekonomisine de katkı sağladıkları yerlerdir. Yani kurslarımız eğitimlerin verildiği, el becerilerinin kazanıldığı yerler olmanın dışında çok büyük ve önemli bir misyonu daha yerine getiriyor. Kurslarımızda kurs gören hanımlar birlikte birçok sosyal sorumluluk içeren çalışmayı da hayata geçirdiler. Halk eğitim kurslarımız birçok noktada hanımlarımızın sığınacağı limanlar haline geldi' dedi.