Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Samsun Şubesi, Dünya Astsubaylar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde program düzenledi. Program, Atatrük Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

KARALAMAYA ÇALIŞTILAR

Programda konuşan TEMAD Samsun Şubesi Başkanı Mustafa Tufan, "FETÖ mensuplarına sesleniyorum; bizleri Ergenekon, Balyoz gibi düzmece davalarla karalamaya çalıştınız, aramıza sızdırdığınız hainlerle halkımıza ve Meclis'e saldırdınız. Sizleri besleyen emperyalist güçlerin kucağında kendinizi güvende hissedebilirsiniz, ama uzak olmayan bir gelecekte milletimize hesap vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

SALDIRILARA KARŞI KOYDUK

Tufan, TEMAD olarak ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirterek, "Kuruluş amacımız; silahlı kuvvetlerden emekli meslektaşlarımızı bir araya toplayarak dayanışma içerisinde olmak. Şimdiye kadar cumhuriyetin kazanımlarına, birlik ve beraberliğimize, laik, demokratik, sosyal hukuk devletimize yönelik her saldırıya karşı koymayı bir görev olarak gördük. Atatürk'e ve eserlerine yönelik saldırılar bizim için kabul edilemez" şeklinde konuştu. Programın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda mehteran gösterisi yapıldı.

Şükrü Berk ASKAR