Karadeniz Un Sanayicileri Derneği üyeleri Havza'da bir araya gelerek sektörün sorunlarını hakkında görüş alışverişinde bulundular. Altınbaşak Un İrmik ve Yem San. Tic. A.Ş. ev sahipliğinde Osmanlı Sofrası Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Karadeniz Un Sanayicileri Derneği üyeleri katıldılar.

SANAYİCİDEN TAM DESTEK

Altınbaşak Un İrmik ve Yem San. Tic. A.Ş. sahibi Dursun İkiz, toplantıya ev sahipliği yapmaktan ötürü duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek; 'Bizler bu ülkenin sanayicileri olarak elimiz taşın altına koymaya hazırız. Ülkemizde başlatılan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programını destekliyoruz' dedi

HAVZA İMKAN SUNUYOR

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise yapmış olduğu konuşmada katılımcılara Havza hakkında bilgiler vererek; 'Havza Organize Sanayi Bölgesi iç bölgedeki buğday ekin alanlarının merkezinde olması ile un sanayicilerimize önemli imkanlar sunmakta. Havza olarak ilçemizde yapılacak ve istihdam sağlayacak her türlü yatırıma elimizden gelen desteği vereceğiz. TUSAF Başkanımıza Günhan Ulusoy'un şahsında Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programına destek veren herkese teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

HEDEF YANLIŞTI

TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy ise şu an piyasada Türk Gıda Kodeksi Ekmeklik Buğday Unu Tebliği'nde yer alan kalitelere sahip uygun unların 85 liradan satılmakta olduğunu belirterek; 'Un sanayicilerimiz, kutsal ekmeğimizin ham maddesi olan un tedarikine kesintisiz olarak devam etmektedir. Un fiyatının çuval başına 95 TL'den 175 TL'ye çıktığı gibi asılsız iddiaları ortaya attılar. Bu çevreler un bulunamadığı, unun karaborsaya düştüğü algısıyla halkımızı panikletmeye ve okları un sanayicilerine çevirmeye çalıştılar. Un üzerinden yapılmaya çalışılan bu algı operasyonunda, hedefin yanlış seçildiği siz un sanayicilerimizin milli duruşu sayesinde kısa sürede gözler önüne serildi' diye konuştu.