Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya merkezli düşünce kuruluşu Valdai'nin 15'inci yıl etkinliğinde ülkenin uzun dönem kalkınma planlarından bahsetti. Suriye ve güvenlik meselesine değinen Putin, DEAŞ'ın ABD ve Avrupa vatandaşları dahil 700 kişiyi rehin olarak tuttuğunu ve ültimatom verdiğini söyledi. Putin, DEAŞ'ın her gün 10 esiri idam etme tehdidinde bulunduğunu da belirtti.
Fırat Nehri'nin doğusunda ABD'nin PYD/PKK'yı destekleyerek bölgeyi DEAŞ'tan temizleme planına değinen Putin, 'Bölgede birçok sorun var. Şimdi Fırat'ın sol kıyısında neler olduğunu görüyoruz, meslektaşlarımız da biliyor. Bu toprak bizim Amerikan ortaklarımızın koruması altında, PYD militanlarına güveniyorlar. Açıkçası bu işe yaramadı, DEAŞ üyeleri çeşitli yerlerde hala varlar' dedi.

'Türkiye, Suriye krizinin çözümüne yardım etti'
Suriye'deki durumu ele alan Putin, askerden arındırılmış bölgenin kurulmasının halen devam ettiğini kaydetti. Suriye krizinin çözümüne yardım ettiğini belirttiği Türkiye'ye teşekkür eden Putin, Ankara'nın Suriye'nin İdlib bölgesi üzerindeki yükümlülüklerini yerine getirdiğine dikkat çekti.
Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya ile Batı ülkeleriyle ilişkilere de değindi. Özellikle ABD ile ilişkilerden bahseden Putin, Washington yönetiminin Rusya ile işbirliğine hazır olduğunu ve Amerikan kamuoyundaki Rusya düşmanlığının sona ereceğini ümit ettiğini söyledi.

'En hızlı füze hazır'
Putin, Rusya'nın Avangard hipersonik füzelerini yerleştireceğini de belirtti. Söz konusu silahın diğer bütün hipersonik silahlardan daha gelişmiş olduğuna dikkat çeken Putin, bütün rakiplerin geride bırakılarak, korkacak bir şeyin olmadığını söyledi.