Muhtarlık müessesesinin AK Parti iktidarı ile değer gördüğünü hatırlatan Başkan Orhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara verdiği öneme vurgu yaptı.
Muhtarlık kurumunun, devlet yönetiminin temel yapı taşı olduğunu, muhtarların Türkiye'nin en ücra köşelerine ulaşabilen, halka dokunabilen kılcal damarlar olduğunu belirten Başkan Orhan, 'Muhtarlarımız bu önemli kurumun yetkilileri olarak devletimizin adeta gören gözü, tutan elidir. Her bir muhtarımız, milletimiz adına çok önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir' dedi.
Erzurum'un Türkiye'de en fazla köy ve mahallesi olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, muhtarların hizmet götürmede büyük rol oynadığına dikkat çekti.
Muhtarların yerel yönetimlerde kaptan rolü oynadığını söyleyen Başkan Orhan, 'Gencinden yaşlısına, işçisinden memuruna, muhtarından Cumhurbaşkanına hepimiz, nefes aldığımız bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamak için çalışıyoruz. Daha müreffeh bir Türkiye için emek veriyoruz. Dört buçuk yılı aşkın görev süresince muhtarlarımızla hep istişare içinde bulunduk. Köylerimize mahallelerimize yapılacak hizmetlerde onların kılavuzluğunda çaba gösterdik. Bugünkü Türkiye'nin mimarı, yarınki Büyük Türkiye'nin sevdalısı herkese selam olsun. Yolumuz, bahtımız açık olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde görev yapan muhtarlarımız olmak üzere, halkımızın hizmetkârı olan tüm muhtarlarımızın 'Muhtarlar Gününü tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı.