Belediye Başkanı Ferit Karabulut, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Serdar Sarıyar, öğretim üyeleri gezide öğrencilere eşlik etti.
Altıntaş Belediyesi tarafından kurtuluşun ve kuruluşun topraklarına götürülen 200 öğrencinin katıldığı şehitlik gezisinde öğrenciler duygusal anlar yaşadı. Şehitlikte dua eden öğrenciler daha sonra Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut ve Altıntaş Meslek Yüksek Okulu Tarih Öğretmeni Ömer Karakaş tarafından bölgenin tarihi hakkında bilgiler aldı.
Tarih Öğretmeni Ömer Karakaş, 'Altıntaş Meslek Yüksek okulu öğrencileri ve hocalarımız Altıntaş Belediye Başkanımız Ferit Karabulut'un katkılarıyla kurtuluşun toprakları Dumlupınar ilçemize ve Zafertepeçalköy'e güzel bir gezi düzenlediler. Altıntaş Belediyesi, öğrencilere milli mücadele ruhunu yerinde aşılamak için bu gezileri düzenliyor. Öğrencilerimiz bağımsızlık meşalesinin hangi koşullarda yakıldığını görüyorlar ve bizden dinliyorlar. Dumlupınar ve Zafertepe Şehitliği ,Türkiye Cumhuriyeti'nin temelidir'' dedi.
Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, 'Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğrunda savaşarak şehit olan tüm kahramanları saygı ve rahmetle anıyorum.Mekanları cennet olsun.Bu gün bu topraklarda özgür yaşıyorsak, bunu bize sağlayan bu eşsiz kahramanlara borçluyuz .Burada bu yörenin bir insanı olarak, bir baba olarak , her babadan,anneden bir isteğim olacak.Kendinize ve çocuklarınıza ne olur bir iyilik yapın. Yetiştirdiğiniz çocukların atasını, vatanını,bayrağını, ulusunu sevmesini istiyorsanız ,tarihini bilmesini ,sevmesini sağlayınız. Unutmamak gerekir ki; 'Geçmişini bilmeyen uluslar asla geleceğini düşünemezler' diye konuştu.(YD-EFE)