AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın Kolları Eğitim Toplantısı'na katıldı. Toplantıda Kadın Kolları mensuplarına bir konuşma yapan Karaaslan, 'Aşkla, heyecanla, ümitle, inançla çalışan fedakarlık abidesi kadınlarımız elini değdirdiği, yüreğini verdiği her işi zaferle taçlandıranlardır. Milletimizle göz göze, diz dize güçlü bağlar kurarak, millete hizmet yolunda yorulmak nedir bilmeden yürüyen kadınlarımız sayesinde geleceğimiz daha aydınlık olacaktır" ifadelerini kullandı.

ÜYE SAYISI 5 MİLYON

AK Parti Kadın Kolları'nın 5 milyona yaklaşan üye sayısıyla diğer siyasi partilerin toplam üye sayısını bile geride bırakmış bir teşkilat olduğunu söyleyen Karaaslan, 'AK Parti çatısı altında Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşları olarak bugün bizlere dünden daha çok çalışmak düşmektedir. Kadını siyasetin öznesi olarak gören bir liderle yol yürürken aziz milletimize hizmet etme motivasyonuyla her yeni güne umut ve inançla başlıyoruz. Teşkilat ruhuyla birer mensubu olduğumuz AK Parti kadrolarında aldığımız en yüksek rütbe, en büyük paye; büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz doğrultusunda üstlendiğimiz sorumluluklardır. Başlamanın başarmanın yarısı olduğu gerçeğiyle attığımız her adım, bizi bir sonraki kulvara taşıyacaktır. Gönül verdiğimiz, uğruna kimi zaman evimizden, eşimizden, çocuklarımızdan, sahip olduklarımızdan feragat ederek çıktığımız mücadelede akıttığımız her damla ter ile üstlendiğimiz görevlerin hakkını verebilmeliyiz" diye konuştu.

EN BÜYÜK DESTEK KADIN

Başarılarla dolu 40 yıllık siyasi hayatı boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kadınların sosyal ve siyasal hayata katılımını daima destekleyen bir noktada durduğunu ifade eden Karaaslan, 'AK Parti siyasetinin temelinde güçlü kadın vardır. Kadınlarımızın gerek istihdama gerek sosyal hayata gerekse siyasete katılımının önündeki engelleri bir bir kaldıran, kadınlarımızın çalışma hayatında karşılaştıkları sorunları giderme hususunda ciddi bir irade sergileyen AK Parti hükümetlerimize liderlik yapan Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız kadının gücünün, en büyük destekçi olduğuna inanmıştır. Bugün siyaset dahil hayatın her alanında daha fazla yer alan kadınlarımız bulundukları yerlere yalnızca sayısal olarak değil niteliksel olarak da değer katmaktadırlar" sözlerini kaydetti.

MECLİS'TE REKOR KIRDIK

Yüzde 90'lara yaklaşan seçimlere katılım oranıyla Türkiye siyasi tarihinin en yüksek katılımlı seçimi olan 24 Haziran'da Meclis'te yer alan 596 milletvekilinin 104'ünün kadın olduğunu anımsatan Karaaslan, 'AK Parti olarak Meclis'te 53 kadın milletvekilimizin temsiliyle rekor kırdık. Kadınlarımızın hayatın her alanındaki varlığı ülkemizin kaderi için anlam taşımaktadır. Güçlü kadının güçlü Türkiye'nin olmazsa olmazlarından biri olduğunu biliyor, büyük hedeflerimize güçlü kadınlarla yürüyoruz. İnanıyoruz ki kadınlar, aydınlık geleceğimizin mimarları olacak" dedi.