Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, Enflasyonla Topyekün Mücadele programını değerlendirdi. Türkel, "Yerelde odalara ve borsalara baskı yaparak batma seviyesine gelmiş sanayiciden yüzde 10 indirim desteği istenmektedir. Tek dertleri yerel seçimler ve koltukları" ifadelerini kullandı.

VEKİLLER MAAŞININ YÜZDE 10'UNU VERSİN

Türkel, "AKP hükümeti ve Samsun'un AKP'li vekillerinden halkımız hesap soracak" diyerek, "'Şehrime yatırım yapmak istiyorum' diyen sanayiciye organize sanayi bölgesinde eziyet edenlerden, Gıda Borsası bölgesinde, gıda sanayisinde çevrilen tüm filmlerden, 0.45 kuruş maliyetli ürünü 0.25 kuruşa satsın diye esnafa baskı yapanlardan haberimiz var. Hesabı sorulacak. Doğalgaza yüzde 49,5 zam, hammaddeye neredeyse yüzde 100 zam gelmişken esnafa 'zam yapmayacaksın, zararına satacaksın, aç kalacaksın' denilmektedir. Yerelde odalara ve borsalara baskı yaparak batma seviyesine gelmiş sanayiciden yüzde 10 indirim desteği istenmektedir. Tek dertleri yerel seçimler ve koltukları.

Başta Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere AKP milletvekillerine sesleniyoruz: Başta TSO Başkanı olmak üzere oda ve borsa başkanlarının söyleyemediklerini sizlere biz söylüyoruz; Samsun'da 14 dev firma iflas etti birçok firma konkordato başvurusu yaptı. İcra dairelerinde sadece 2018 yılında on binlerce icra takibi başlatıldı. Her ay 250 İlkadımlı parkomat yüzünden icraya veriliyor. Çiftçi üretemiyor, sanayici üretemiyor, esnaf satamıyor. Son hammadde zamları ile bir ekmeğin maliyeti 0.94 kuruş ama fırıncılarımız ekmeği 1 liradan satmaya zorlanıyor. Yan masraflarla birlikte bugün tüm fırıncılar zarar ediyor. Bir şehri sevmek o şehirden faydalanmak, mevki makam elde etmek, şehir üzerinden zenginleşmek demek değildir. Bir şehri sevmek o şehrin kalkınmasını sağlamaktır. Vatandaşını sevmektir. Dolar kuru düştü; yapın doğalgaz indirimlerini de görelim milliliğinizi. Samsun sayesinde sahip olduğunuz makam ve mevkilerin gerçek sahibi Samsunlu'dur. Madem Samsun'u seviyorsunuz maaşlarınızın yüzde 10'unu Samsun Sosyal Hizmetler Vakfı'na bağışlayın görelim milliliğinizi" ifadelerini kullandı.