Samsun'da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtında tören düzenledi. Tören, Samsun Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin anıta çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden tören konuşmalar ile son buldu.


TÜM KURUMLARI TEMSİL EDİYORUZ

Muhtarlar adına konuşma gerçekleştiren Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Tütüncü, 'Bizlerin ve muhtarlık müessesesinin, ihtiyaçları karşılandıkça sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesemizin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla, Başbakanlığımızca 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir. Muhtar kelimesinin bir anlamı da seçilmiş demektir. Bizler bulunduğumuz mahalleler de devletin tüm kurumlarını temsil eden, bölgedeki halkın merkezi, hükümet ve yerel yönetimlerle ilişkilerde önemli rol oynayan aracılarız. Son zamanlarda Sayın Cumhurbaşkanımızca ve hükümetimizce bizlerin ihtiyaç ve sorunlarını çözümüne yönelik Muhtar Bilgi Sistemlerinin kuruluşu, ücret iyileştirilmesi, muhtarlar günü ilanı ve külliye toplantıları gibi birçok önemli adım atılmıştır. Muhtarların sıkıntı ve sorunlarıyla ilgili çalışmalar da devam etmektedir. Samsun muhtarları olarak sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. İl düzeyinde kutlama komitesi vermiş olduğu destek ve her zaman yanımızda gördüğümüz ilimiz valisi sayın Osman Kaymak'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zihni Şahin ve ilçe belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle Çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsuru olan yönetim de, katılımcılığı kolaylaştıran ve demokrasinin zinciri ve ilk halkası olan muhtarlarımızın, muhtarlar gününü en kalbi duygularımla kutluyorum" diye konuştu.

DEVLETİN GÖZÜ MUHTARLAR

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Tütüncü, İlkadım, Atakum, Canik Muhtarlar Derneği Başkanları ve beraberindeki mahalle muhtarları, Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Osman Kaymak'ı ile bir araya geldi. Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmada, 'Muhtarlar Günü'nüzü kutluyorum. Ben de Samsun'da göreve başlayalı 15-16 ay kadar oldu. Bu süreçte hemen hemen hepinizle görüşme fırsatı buldum. Samsun büyük bir şehir ve bin 248 muhtarımız var. Muhtarlık vatandaşın ilk müracaat yeri oluyor. Muhtarlığın önemini her fırsatta anlatıyoruz. Kurumlarla vatandaş arasında bir köprü hizmeti sağlıyorsunuz. Devletimizin sahada ki eli, ayağı, gözü oluyorsunuz. Biz, sizler vasıtasıyla her şeyi öğreniyoruz. Dolayısıyla fazlasıyla önem arz eden bir görev icra ediyorsunuz" dedi.