Liglere milli maçlar nedeniyle verilen bir haftalık aranın tamamlanmasının ardından gözler 9. haftadaki maçlara çevrildi. Ligin sekizinci haftasında D. G. Sivasspor ile oynayan ve 4-4 sona eren mücadeleyle lig tarihine geçen E. Yeni Malatyaspor, bu hafta MKE Ankaragücü'ne konuk olacak. 21 Ekim Pazar günü Osmanlı Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma 16.00'da başlayacak.

5 haftada 1 galibiyet
Yerni Malatyaspor, Süper Lig'de 8 haftalık bölümde 12 puan topladı. Geride kalan 8 maçta 3 kez galip gelen sarı-kırmızılılar, 3 maçta berabere kalırken 2 mücadeleyi kaybetti. Malatya temsilcisi, bu 8 karşılaşmada rakiplerine 11 gol attı, kalesinde ise 9 gol gördü. Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de oynadığı son 5 müsabakada ise sadece 1 kez galip gelebildi. Sarı-kırmızılılar, ligdeki son 5 maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik, 2'de mağlubiyet alarak, 5 puan toplayabildi.
Sarı-kırmızılılar, şu ana kadar 4 deplasman maçına çıktı. Söz konusu müsabakalardan 1 galibiyet çıkaran Malatya ekibi, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Deplasmanda şu ana kadar 5 puan toplayan sarı-kırmızılılar, ligde deplasmanda en çok puan toplayan 8 takım arasında yer alıyor.