Törene Kaymakam Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı Yarbay Halit Gülten, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 79 mahalle muhtarı katıldı. Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya bir konuşma yaptı.
'Muhtar yetimlerin ve mazlumların haklarını savunarak adaletin dışına asla çıkmaz'
'19 Ekim Muhtarlar Günü programına hoş geldiniz' diyerek sözlerine başlayan Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya, 'Muhtarlar sivil toplum kuruluşlarının çoğulculuğun beraberliğin demokrasinin vazgeçilmez unsuru dinamik çalışkan demokratik toplumların duyarlılıklarını dile getiren kuruluşlardır. Muhtarlar vatandaşlarımızın demokrasinin ve çoğunluğun sesi doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde bölgedeki vatandaşlarımızın, yalnızların yetimlerin ve mazlumların haklarını savunarak adaletin dışına asla çıkmayarak güzel olan her şeyin yanındadır ve olacaktır. Bugün ülkemizde 31 bin 963 mahalle ve 18 bin 209 köy olmak üzere toplam 50 bin 292 muhtar görev yapmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'muhtar demokrasinin temel taşıdır'. Bugünü bizlere muhtarlar günü olarak ilan eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hükümetimize, Gazi Meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında büyük hizmet veren Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'na teşekkürlerimizi sunuyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum' dedi.
Yemek ikram edildi
Hükümet Konağı önündeki törenin ardından Fatsa Muhtarlar Derneği organizasyonunda tüm muhtarlara ve törene katılanlara bir restoranda yemek ikram edildi.
Yemek programı Sudere Mahallesi Muhtarı Bilal Aras'ın yaptığı yemek duası ile sona erdi.

Fatsa’da Muhtarlar Günü kutlandı


ORDU haberleri