AK Parti Samsun İl Yürütme Kurulu toplantısı Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tekkeköy'deki Bayraktepe Restoran'da yapılan toplantı öncesi Karaaslan, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

BELEDİYECİLİĞİ GÖSTERDİK

Yerel seçim çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürdüklerini belirten Karaaslan, "Şu anda çalışmaların hızlı yürüdüğü bir süreçteyiz. Biz hiçbir zaman işi son ana bırakan bir parti olmadık. Biz parti olarak isimler üzerinden gitmiyoruz. İsimlerin bizi hedefe nasıl götüreceğiyle ilgileniyoruz. Önümüzdeki zaman diliminde aday adaylık süreci başlayacak. O zamandan sonra bizim için süreç daha da hızlanacak. Biz biliyoruz ki önümüzdeki seçim çok önemli. Biz AK Parti belediyeciliğiyle nasıl bir çığır açıldığını bugüne kadar gösterdik. Bu nedenle büyük bir azim gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

EKONOMİYE CAN VERECEĞİZ

Ankara'da çeşitli temaslarda bulunduklarını belirten Karaaslan, "Geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanımızla görüştük. Ekonomiyle ilgili bazı konuları istişare ettik. Önümüzdeki dönemde Samsun ekonomisine can verecek projeler için adımlar atacağız. İstiyoruz ki şehrimiz her yönüyle gelişsin" dedi.

VATANDAŞIN HUZURU ÖNEMLİ

Döviz kurlarındaki düşüşün yapılan zamlara etki edip etmeyeceği ile ilgili gelen bir soru üzerine açıklamada bulunan Karaaslan, "Bizim saldırı olarak adlandırdığımız, döviz kurlarının oldukça yükseldiği bir süreç yaşadık. Şimdi ise bir düşüş sürecine girdi. Bunun hayatın her noktasına yansıması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşımızın huzuru. Bu konuda Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bizler müthiş bir mücadele veriyoruz. Tüm yurttan da bu mücadeleye destek var. En son yüzde 10'luk indirim kampanyasına neredeyse her firmadan destek geldi. Bizler de hiçbir zaman zamlara bağlı hareket eden bir yönetim modeli çizmedik. Fakat şu anda ekonomik anlamda aşmamız gereken bir eşik var ve o eşiği hala tam olarak aşabilmiş değiliz. Allah'a şükür ki bu bir krize dönüşmedi. İşte o zaman bunun halktaki karşılığı çok daha ağır olabilirdi. Tüm meydan okumalara karşı sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla birlikte krize dönüşebilecek bir hadiseyi bugün atlatıyoruz.Bu nedenle herkesin içi rahat olsun. Biz ekonomiyi rahatlatacak yeni çözümlerle hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU