Samsun Haber: Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimi yetkilileri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından İstanbul'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi ve yetim çocuklar için kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) Kurucusu Emine Erdoğan'ın da yer aldığı Spor ve Kültür Şenliği'ne katıldı. Dış İlişkiler Birimi yetkilileri, etkinlik sonrası görüşme imkanı buldukları Emine Erdoğan'a Canik Belediyesi tarafından iki yıldır sürdürülen "Kardeş Topraklarda Ensar Eli" projesinin tanıtım kitabını hediye ederken, Erdoğan'ı Canik'e davet etti.

PROJEYİ ÇOK BEĞENDİ

Dış İlişkiler Birimi yetkililerinden, muhacirlerin yaşadıkları topraklarda sosyal, kültürel ve toplumsal uyumlarını sağlamak amacıyla geliştirilen "Kardeş Topraklarda Ensar Eli" projesi hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Canik Belediyesi tarafından uygulanan projeyi çok beğendi. Görüşmede ayrıca, Canik Belediyesi tarafından muhacirlere meslek edindirme ve yaşadıkları şehirlerde meslek sahibi yapılarak ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları amacıyla kurulan Organik Bebek Atölyesinde yabancı misafirler tarafından üretilen el ürünü bebek hediye edildi.

CANİK BELEDİYESİ'Nİ TEBRİK ETTİ

Organik bebeği çok beğenen ve bir ilçe belediyesinin böyle bir projeye imza atmasının öneminden bahseden Emine Erdoğan, Canik Belediyesi'nin muhacirlere yönelik çalışmalarını tebrik etti. Canik Belediyesi tarafından muhacirlere yönelik geliştirilen projenin günün anlamına uygun olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, Canik Belediyesi tarafından "Kardeş Topraklarda Ensar Eli" projesi kapsamında düzenlenecek programa da katılım sözü verdi.