Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı 12.30'da yapılacağı duyurulan toplantıya saat 13:00'a kadar başlamayınca, basın mensupları tarafından protesto edildi. Gazeteciler, salonu terk ederek toplantıyı takip etmedi. CHP Samsun'da sık sık zamanında başlamayan toplantılardan da şikayetçi olan gazeteciler, toplantının yapılacağı boş salona not bırakıp parti binasını terk etti.

SAYGI GÖSTERMEDİNİZ

Sabah saatlerinde basın mensuplarına, "31 Mart 2018 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçimi kapsamında genel merkez tarafından 18-21 Ekim 2018 tarihleri arasında Samsun ilinde görevlendirilen Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ve Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'nün katılımı ile 20 Ekim 2018 Cumartesi (bugün) saat 12.30'da il başkanlığı binamızda basın toplantısı yapılacaktır' ifadeleri bulunan mail atan CHP Samsun İl Başkanlığı, 12:30'da basın mensuplarının hazır bulunduğu toplantıya saat 13:00'a kadar başlamadı. Parti yetkililerinden heyetin yemekte olduğunu öğrenen basın mensupları, 'Biz saygı gösterip davetinize icabet ettik, sizler ise bize saygı gösterip basın toplantısına gelmediniz' diyerek partiden ayrıldılar.

PROTESTO EDİYORUZ

Basın mensupları parti binasını terk etmeden önce milletvekillerinin basın toplantısı yapacağı masaya not bırakarak "12.30'daki basın toplantınız için 8 basın mensubu 30 dakika boyunca sizi bekledi. Halen yemekte olduğunuzu öğrendik. Bu gecikmeyi protesto ediyoruz. Basın açıklamanıza katılmıyoruz' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU