AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan, çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile birlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) Kurupelit Kampüsü'nde bulunan Samsun Teknopark'ı ziyaret etti.
Üniversite ile şehrin bütünleşmesinin çok önemli olduğunun vurgulayan Karaaslan, firmaları ve ön kuluçka merkezlerini gezerek yetkililerden projeleri ve geliştirdikleri ürünler hakkında bilgi aldı.
Yapılan çalışmalarla ilgili beğenisini ifade eden Karaaslan, emeği geçenleri tebrik ederek Samsun'un bilim şehri olması gerektiğinin altını çizdi.

3,3 MİLYON DOLAR İHRACAT

Samsun Teknopark'ı tanıtmak, çalışmaları ve etkinlikleri hakkında bilgi vermek amacıyla bir sunum yapan Genel Müdür Buğra Çolak, kamu yetkililerine bilgi vermenin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Şu an 47 firmamız var. Bu firmalar, 2017 yılı verilerine göre 14 milyon TL AR-GE, 3,3 milyon dolar da ihracat geliri elde etti. Devam eden 50 projemiz ve 119 AR-GE personelimiz var" dedi.

AKADEMİSYENLE GİRİŞİMCİ BULUŞUYOR

Teknoparkları ülkenin gelişmesinde önemli yer tutan kurumlar olarak niteleyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise, 'Bu nedenle devletimiz bize özel avantajlar sağladı. Bu avantajlar sayesinde Teknopark; üniversite, akademisyen ve potansiyeli olan girişimcinin bir araya gelmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca özellikle gençlerimizin sadece sınıflarda öğrenmesi yeterli değil, hayatın içinde, uygulamalı olarak öğrenmeleri daha önemli. Teknopark onlara bu fırsatı sunuyor. Genç girişimciler, önce ön kuluçka merkezlerinde bir fikrin nasıl yeşertileceğini öğreniyor. Biraz daha başarılı olanlar kuluçka merkezinde pişip kendi firmalarını kurabiliyor' şeklinde konuştu.