Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de gerçekleştirilen Bilgi Evleri yerleşim yerlerinin sosyal ve kültürel hayatlarına önemli bir ivme kazandırıyor. Pasinler ilçesinde yapımı tamamlanan ve Şehit Burak Karakoç'un adını taşıyan Bilgi Evi, çok yönlü olarak tasarlandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehrin ve Türk edebiyatının önemli değerlerinin adı verilen bilgi evlerinin kentin eğitim, sosyal ve kültür hayatına adeta renk kattığını vurguladı.
Başkan Sekmen, 'İlimizin dört bir sathında inşa edilen Bilgi Evleri ile eğitim şehri Erzurum'un sosyal ve kültür hayatına da önemli bir ivme kazandırdık' dedi.
Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Pasinler ilçemizde de yapımı tamamlanan bilgi evimize Hasankaleli şehidimiz Burak Karakoç'un adını verdik. Eğitim ve kültür yatırımı Bilgi Evleri; Erzurum'un sosyal hayatına adeta renk katıyor. İl genelinde inşa edilen bilgi evlerinde bayanlar için çok amaçlı salon, atölyeler, taziye evi, muhtar konağı, kapalı otopark, havuz ve birçok sosyal donatı alanı bulunuyor. Bilgi Evleri'nde ayrıca meslek edindirmeye yönelik kurslar da bulunuyor.'