Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından başlatılan Samsun dışında yaşayan Samsunlu bürokrat, akademisyen, sanatçı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, siyasetçi, sanayici, iş adamı ve her kesimden insanları buluşturmayı hedefleyen 'Sevdamız Samsun' buluşmalarının ikincisi Ankara'da gerçekleşti. Birincisi İstanbul'da yapılan toplantıların ikincisi olan Ankara buluşmasına büyük ilgi ve katılım oldu.

HERKESE SAMSUNSPOR ATKISI

Ankara Meyra Palace otelde gerçekleşen 'Sevdamız Samsun' buluşmasına Samsunlu üst düzey bürokratlar, iş insanları, yargı mensupları, sanayiciler, Samsunlu dernek, federasyon, konfederasyon başkanları, yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları, generaller, sanatçılar, bilim adamları, belediye başkanları, meclis üyelerinden oluşan 500'den fazla Samsunlu katıldı. Toplantıda; Samsun ve 17 ilçesini tanıtan video sunumu büyük beğeni topladı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, tüm katılımcılara Samsunspor atkısı hediye etti. Toplantının açılış konuşmasını Prof. Dr. Orhan Arslan yaptı.

HER ŞEY SAMSUN İÇİN

Toplantıda konuşan Başkan Şahin, 'Bizim sevdamız Samsun. Her şey Samsun içindir. Samsunumuz için seferberlik başlamıştır. Bu seferberlik yatırım, üretim ve istihdam seferberliğidir. Bu seferberlik Milli Mücadelemizin 100. yılı olan 19 Mayıs 2019 seferberliğidir. Bu seferberlik Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 seferberliğidir. Bu seferberlik bir ve beraber olma, birlikte başarma ve Samsun'un büyük gücünü her yönüyle hayata geçirme, Samsunumuzu daha güzel bir geleceğe ulaştırma, insanlarımızı daha çok mutlu etme seferberliğidir' ifadelerini kullandı.

SAMSUN'A YATIRIM HAMLESİ

Şahin, herkesi Samsun'a yatırım yapmaya davet ederek şunları söyledi: 'Samsun, büyük potansiyelleri olan bir şehrimizdir. Bu potansiyellerimizi harekete geçirmek için her şeyi yapmaya ve destek vermeye devam edeceğiz. Samsunumuza yatırım ve insanımıza iş sağlamak istiyoruz. Bunun için Türkiye'nin her yerinde ki Samsunlu hemşehrilerimizle buluşmaya devam edecek ve Samsun çağrısı yapacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece insanımızı mutlu edecek ve Samsunumuzu çok daha ileriye taşıyacağız. Biz gönüllere girerek, gönülleri fethederek hizmet edeceğiz. İlkini İstanbul'da, ikincisini Ankara'da yaptığımız 'Sevdamız Samsun' buluşmalarına katılan tüm hemşehrilerime ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.'

O GÜN SEN DE SAMSUN'DA OL

Başkan Şahin, toplantıda Milli Mücadelenin 100. yılı olan 19 Mayıs 2019 kutlamalarını gündeme getirerek, 'Milli Mücadelemizin 100. yılını kutlayacağız. Bu kutlamaların tüm Türkiye ve dünyanın gündeminde olmasını arzu ettik. Bunun için Valimiz, Genel Başkan yardımcımız Çiğdem Karaaslan, milletvekillerimiz, il başkanımız ile istişareler içerisinde olduk. 100. yıl kutlamalarının Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleşmesini arzu ettik. 100. yıl kutlamaları Cumhurbaşkanımız himayelerinde gerçekleşecek. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey'e çok teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyorum. 100. yıl kutlamalarında Samsunumuz, Türkiye'nin kalbinde olacak. Hemşehrilerimizle birlikte 100. yılı muhteşem kutlayacağız. Samsunumuz; Milli Mücadele, Atatürk, bağımsızlık, istiklal ve meşale şehri olduğunu bir kez daha ortaya koyacak. Biz de tüm Türkiye'ye seslenerek 'o gün sende Samsun'da ol' diyeceğiz' ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Şahin, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: 'Samsun, 17 ilçemiz ile güçlü. Samsunumuz, her ferdinin bir ve beraber olması ile gurbetteki hemşehrilerimizle güçlüdür. Samsun, iş insanı, çiftçisi, memuru, işçisi, akademisyeni, üniversitesi, genci, esnafı, kadınları, serbest meslek mensupları, odaları dernekleri, belediyeleri, belediye başkanları ile güçlüdür. Samsunumuz bürokratı, siyasetçisi, çocukları, sanatçıları, basın mensupları, sporcuları ile güçlüdür. Samsun emeklisi, çalışamayanı, öğretmeni, din görevlileri, bilim adamları ile güçlüdür. Biz bu gücün seferberlik halinde potansiyellerimizi harekete geçirmesi için göreve geldiğim günden itibaren birlikte başarmak, birlikte güçlüyüz, ortak akıl ve gönül belediyeciliği diyorum. Samsunumuzda gelişen bu anlayıştan Samsunumuz ve İnsanımız kazançlı çıkacaktır. Bunu daha ileriye taşıyacak, fitne ve fesata fırsat vermeyeceğiz. Kimse Samsundan yüksekte değildir. Hepimiz Samsun için varız. Belediye hizmetleri anlamında ise 17 ilçemizde tüm imkanlarımız ile hizmet seferberliği içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz 3 Mayıs 2018 tarihinden itibaren 17 ilçemizde ulaşım ve alt yapı, çevre ve peyzaj kültür ve turizm, hizmet binaları, sosyal tesisler, eğitim ve spor, içme suyu, kanalizasyon, dere ıslahları, arıtma tesisleri ve yağmur suyu olmak üzere bir kısmı başlamış, bir kısmı yeni ihale edilmiş bir kısmını da bizim ihale edip başlattığımız 180 proje yürütüyoruz. Bu projelerin tutarı 960.406.487 TL'dir. 5 ay gibi kısa bir sürede ise 145 km beton yol, 30 km BSK yol ve 280 km satıh kaplama yol olmak üzere toplam 455 kilometre yol yaptık.'