Diyarbakır Gençlik Festivali", Yeni Diyarbakır Stadı'nın açılışı ve 'Ünlüler Karması' maçına katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın; Kabine üyelerinin ve Milletvekillerinin eşlik ettiği programına; AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da katıldı.

DAHA AYDINLIK OLACAK

Diyarbakır'da binlerce gencin katılımıyla Kent Meydanı'nda düzenlenen Gençlik Festivali'nin önemli bir misyon üstlendiğini belirten Karaaslan, '4 gün süren, çeşitli kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerle dolu dolu geçen festivalin, gençlerimizin ilgi duydukları alanlarla buluşmalarına imkan tanıdığına inanıyorum. Binlerce gencimizle buluşmamıza vesile olan Gençli Festivali, şölen havasında geçti. Kendinden emin, kurduğu hayali önce hedeflere sonra gerçeklere dönüştürebilme kabiliyetine sahip büyük ve güçlü Türkiye'nin geleceği, ufuk sahibi gençlerimizle daha aydınlık olacak' diye konuştu.

MAÇI TRİBÜNLERDEN İZLEDİLER

Diyarbakır Stadı'nın açılışının gerçekleştirildiği organizasyon kapsamında, 'Ünlüler Karması' maçının başlama vuruşunu Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Karaaslan; bakanlardan, milletvekillerinden ve profesyonel futbolculardan oluşan kırmızı ve beyaz takımların mücadele ettiği karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tribünlerden izledi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği maçın ardından Diyarbakır surları ve Suriçi bölgesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu evleri yıkılan aileler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan konutlar ile kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Heyet daha sonra, Dicle Vadisi Rekreasyon Alanı Projesi hakkında detaylı bilgi aldı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kendisine eşlik eden, aralarında bakanlar, genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinin olduğu heyet Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen akşam yemeğinde teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'a 16 yılda 36,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını anlatarak teşkilatlara vatandaşın gönlüne dokunacak çalışmaları hayata geçirmeleri vurgusu yaptı.

KARDEŞLİK VURGUSU

Ziyaretlerin ardından görüşlerini paylaşan Karaaslan, 'Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın beraberinde çeşitli programlara katıldığımız Diyarbakır'da oldukça verimli bir gün geçirdik. Birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik temelinde tek millet vurgusuyla Diyarbakır'dan çok güçlü mesajlar verdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün bir kez daha ifade ettiği, 'Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan, bu bölgede bölge ayrımcılığı, şehir ayrımcılığı yapan, herhangi bir kişiye inancından, dilinden, kültüründen dolayı ayrımcılık yapan önce karşısında bizi bulur' şeklindeki sözleri başta bölge halkı olmak üzere tüm vatandaşlarımız için güvence olmuştur. AK Parti olarak ülkemizin kalkınmasından, milletimizin refahından, şehirlerimizin güvenliğinden ve gelişmesinden sorumlu olduğumuzu biliyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Bölücü terör örgütünün saldırıları sonucu yakılıp yıkılan Diyarbakır'ın tarihi Suriçi bölgesini tarihine, kültürüne uygun olarak yeniden imar ve inşa eden, ayağa kaldıran AK Parti hükümetleri olmuştur. Onlar yakıp yıkarken biz yaptık, onlar istismar ederken biz bu şehri, Diyarbakırlı kardeşlerimizi çok sevdik. Şehri karış karış gezerken, hizmetlerimizin uğramadığı yer kalmadığını memnuniyetle gördük. Şimdi, hizmetlerimizi halkımıza doğru bir şekilde anlatarak 2019 seçimlerine bu motivasyonla hazırlanma vakti' şeklinde konuştu.