Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ilçede yapılan ve yapılacak olan projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Orta ölçekli sanayi bölgesi için çalışmaları başlattıklarını ifade eden Başkan Kılıç, 'Özellikle şehir merkezinde imalat ile uğraşan vatandaşlarımızın rahatsızlığı var. Ev altlarında imalat yapan ama biraz daha büyümek isteyen, kabuğunu kırmak isteyen işletmelerin gidebileceği bir alan, orta ölçekli sanayi bölgemiz yok. Ya organize sanayi bölgesine gitmesi gerek ya da burada kalması gerek. Halbuki orta ölçekli alanlarda büyüyüp oradan organize sanayi bölgesine gitmesi gerekir. Bu konuda imar müdürlüğümüzle beraber çalışma içerisindeyiz, belli bir mesafeye de geldik. İnşallah şehir merkezinde konuya çözüm bulacağız' dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Belediyecilik anlamında birçok faaliyeti bir arada yürüttüklerini belirten Kılıç, "Belediyeler, sosyal belediyeciliği her zaman ön plana çıkarmalı. Biz de bu anlamda birçok çalışmayı yapıyoruz. Göreve gelir gelmez düşündüğümüz şeylerden biri cenaze hizmetlerinin ücretsiz olmasıydı. İnsanların bu hüzünlü gününde defin ücreti ya da diğer ücretlerle ilgilenmesini istemedik. Bununla birlikte vatandaşımıza hüzünlü günlerinde yanında olduğumuzu göstermek için ekipler kurduk, ekipler cenaze evine gidip orada taziye çadırları kuruyor. Dolayısıyla böyle hüzünlü bir günde vatandaşımıza hizmet edip sosyal belediyecilik anlayışımızı göstermiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

TRAFİK PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ

Her zaman vatandaşın yanında olduklarını gösteren projelere önem verdiklerini söyleyen Kılıç, "Trafik problemlerini çözmek amacıyla şehrin merkezinde büyük bir alanı otopark haline getirdik. Vatandaşımızın otopark kullanma alışkanlığını kazandırmak maksadıyla da bunu yaptık. Ücretsiz bir otoparkı vatandaşın hizmetine sunduk, şehrin trafiğini de ciddi önemde katkı sağlayan bir çalışma. İlerleyen süreçler içerisinde başka faaliyetlerimiz de olacak. Her daim vatandaşın yanında olduğumuzu gösteren projeleri ön plana çıkaracağız. Vatandaşımıza hizmet etmek için onların yanında olmaya çalışıyoruz. Gerek maddi gerek manevi yardımlarla beraber sosyal belediyecilik anlayışımızı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

TASARRUF EDİYORUZ

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik şartları göz önüne alarak tasarruf tedbirlerine başvurduklarını belirten Kılıç, "Ülkenin ekonomik şartlarını göz önünde bulundurarak biz genel politika çerçevesinde tasarruf tedbirlerine başvurduk. Birçok kurumda gereksiz harcamaların önüne geçtik. Bu tasarruftan elde ettiğimiz kaynakları vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Tasarruf etmemiz demek hizmette bir düşüş değil tam tersine artışa sebep oldu" diye konuştu.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

Fikir alışverişinde bulunmayı önemsediklerini vurgulayan, "Bu amaçla sivil toplum örgütlerini, dernekleri, vakıfları, meslek gruplarını kahvaltılara davet ettik. Şehrimizde ne kadar inşaat mühendisi, harita mühendisi, mimar, şehir planlamacısı varsa hepsini davet ettik. Bunun gibi muhtelif meslek grupları ile bir araya geliyoruz ve bunları devam ettireceğiz. Bu toplantılardan çok değerli fikirler alıyoruz. Bafra'dan ortak aklı ön plana çıkartıp bunun kısa, orta ve uzun vadede uygulanması için elimizden geleni yapacağız" sözlerini kaydetti.

KAPIKAYA DAHA İYİ OLACAK

Kapıkaya Festivali'nin çok iyi geçtiğini söyleyen Başkan Kılıç, "Kapıkaya Festivali bizim için çok önemliydi. Bu sene ikincisini gerçekleştirdik. Biz belediye olarak bu festivali gerçekten önemsedik ve aylar öncesinden çok ciddi bir planlama yaptık, alt yapı yatırımları yaptık, ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalıştı. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık. Yaklaşık 50 bin kişinin sirkülasyon halinde olduğu bir festival yaşadık. Bu festivali de başarıyla tamamladık. Gelen misafirlerimizin birçoğu festivale tekrar katılacağını, daha fazla arkadaşıyla geleceğini ifade ettiler. Önümüzdeki dönemlerde daha da gelişeceğini ve ekonomiye katkı sağlayacağını düşünüyorum. Buraya gelen insanlar sadece festivale gelip buradan ayrılmamalı. Bu festivalin Bafra'nın ekonomisine katma değer kazandıran bir festival şeklinde evrimleşmesini sağlamalıyız" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR